Χωρίς κατηγορία

Έχει σχέδιο έργων για την Ήπειρο ο ΣΥΡΙΖΑ;

Off

Είναι άγνωστο σε τι θα επικεντρώσει τις τοποθετήσεις του σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα. Είναι βέβαιο ότι ένα μέρος των δηλώσεών του θα αφορά τα μεγάλα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα κι αυτό είναι φυσιολογικό αφού βρίσκονται σε έξαρση μείζονα ζητήματα όπως η πανδημία και τα προβλήματα στο σύστημα Υγείας.

Από το πρόγραμμα που λάβαμε καταλαβαίνουμε ότι η περιοδεία θα αφορά τα ζητήματα των αγροτών και τα ζητήματα της εστίασης, θέματα που απασχολούν και την τοπική κοινωνία όπως είναι φυσικό.

Κατά την επίσκεψή του όμως ο πρωθυπουργός πριν από δύο εβδομάδες, επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα και να βάλει προτεραιότητες για μεγάλα έργα στην περιοχή.

Το κύριο που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μία «ρεαλιστική» όπως χαρακτηρίστηκε λύση για την υλοποίηση του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά. Έργο που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα επιχειρείται να προχωρήσει σε μικρότερες διαστάσεις, τρίιχνου άξονα.

Δεν είναι ασήμαντο και το έργο του περιμετρικού πεζοδρόμου της λίμνης, έργο που περιμένουν τα Γιάννενα μία δεκαετία σχεδόν χωρίς να έχουν δει και σχετικές πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο διάστημα επανήλθε επίσης στο προσκήνιο η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννίνων, θέμα μακράς επίσης «ζύμωσης» για το οποίο επίσης απέφυγε να ασχοληθεί η κυβέρνηση Τσίπρα ως το 2019.

Το μοντέλο «μεγάλων έργων» που προώθησε απρόσμενα ίσως στην τελευταία του επίσκεψη ο Κ. Μητσοτάκης ελέγχεται ακόμα για τις πιθανότητες υλοποίησής του, αφού θα χρειαστούν μελέτες, αποφάσεις, εγκρίσεις κλπ. Παρ’ όλα αυτά, δεν παύει να είναι κάτι που μπήκε πάνω στο τραπέζι προκαλώντας και το ενδιαφέρον των τοπικών φορέων όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος που θα κληθούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση των έργων.

Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ όμως για έργα στην περιοχή προς το παρόν εξαντλείται στο «τι έγινε το 2015-2019» και στην αντιπολιτευτική κριτική σε όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση σήμερα. Είναι άγνωστο αν ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά και τοπικά έχει σχέδιο έργων για τα Γιάννενα και την Ήπειρο και κάποιο μοντέλο για την υλοποίησή τους.

 

Ψάχνοντας τη μουσική

Η μουσική δεν μπορεί να ακουστεί πια, δεν είναι εύκολο να βρεις ούτε χρόνο, ούτε χώρο να ακούσεις λίγη μουσική ακόμα. Επιπλέον δεν έχει και υλικότητα πια,μ αφού δεν βρίσκεις εύκολα ούτε να αγοράσεις έναν δίσκο, ούτε παράγονται και τόσοι. Η μουσική είναι παντού μεν, αλλά γίνεται όλο και πιο αύλη η προβολή της, μέσα από πλατφόρμες και αναρτήσεις.

Λίγος περισσότερος χρόνος περισσεύει στο αυτοκίνητο, αλλά εμείς δεν ζούμε στις μεγάλες πόλεις με τα μποτιλιαρίσματα και τις μεγάλες διαδρομές ώστε να υπάρχει και αυτός ο χρόνος στη διαδρομή σπίτι- δουλειά.

Και είναι και όλα αυτά τα τεχνολογικά μέσα στο δίκτυο πια που μας προσφέρουν κι άλλες επιλογές, εικόνες περισσότερο, βίντεο, ταινίες και σίριαλ που κάνουν δύσκολη την επιλογή.

Και το ραδιόφωνο, ενώ είναι τόσο φιλικό στη χρήση μέσο, μετατρέπεται σε συνοδευτικό παρά κύριο τρόπο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Έτσι μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να βρεις μπροστά σου τη μουσική. Ή αλλιώς, πρέπει να την ψάξεις περισσότερο μόνος σου πια, να κάνεις την επιλογή. Κι ίσως αυτό να έχει κι ένα ενδιαφέρον.

 

Γράφει ο ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

fkaramitsos@yahoo.gr

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ