Χωρίς κατηγορία

Στο επίκεντρο τα προβλήματα των προνοιακών δομών

Off

Με επίσκεψη νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημ. Πάνου και τον αντιπρόεδρο Ιωάν. Τσίμαρη, ολοκλήρωσε τις δικές της επαφές στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας της στα Ιωάννινα η Θεανώ Φωτίου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας και Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Η κα Φωτίου συνοδευόταν από τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη, τον συντονιστή της ΝΕ Ιωαννίνων Σαβ. Δημητριάδη, την Άννα Γαλανάκη και την Κατερίνα Μιτοπούλου, που είναι και μέλος του ΔΣ του ΟΚΠΑΠΑ.

Στη συζήτηση όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημ. Πάνου, έγινε μια εκτενής αναφορά για τις δομές του Οργανισμού, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε δομή καθώς και οι προσπάθειες επίλυσης αυτών. «Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση ιδεών και προτάσεων τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των υπαρχόντων δομών όσο και για την ίδρυση νέων δομών ώστε να υποστηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συμφωνήθηκε ότι η κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα τόσο του κεντρικού κράτους όσο και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και χρειάζεται αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να βελτιώνει και να μεταρρυθμίζει την κοινωνία στοχεύοντας σε ένα κράτος πρόνοιας και αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών που να υπηρετεί τον άνθρωπο», ανέφερε ο κ. Πάνου σε δήλωσή του.

Από την πλευρά της η κα Φωτίου περιέγραψε με δραματικούς τόνους και σε αντίστοιχο ύφος, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ και γενικότερα στις κοινωνικές δομές στην Ήπειρο, σε σχέση με το έργο, που όπως ανέφερε, είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μεταξύ άλλων στην ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ, με μοριοδότηση του επικουρικού προσωπικού, στην ενίσχυση του έργου και των δομών που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, αλλά και σε μία σειρά άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων, που μπορούν να ανακουφίσουν το σύνολο των συμπολιτών, αλλά ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικογένειες.

Στο Κέντρο Υγείας

Το απόγευμα της Τετάρτης η κα Φωτίου και η κα Τζούφη επισκέφθηκαν το ΚΥ Ιωαννίνων, όπου ενημερώθηκαν για την αυξητική πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες, όπως όμως και για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας στην περιοχή.

Σε δήλωσή της στα τοπικά μέσα η κα Τζούφη στάθηκε στην έξαρση της πανδημίας, με τους δεκάδες θανάτους καθημερινά και την μεγάλη αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, είτε πρόκειται για την αναμνηστική δόση, είτε κυρίως για την πρώτη δόση στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ