Ήπειρος

Βήμα βήμα η πορεία αναστήλωσης

Off

Σειρά παίρνουν τα πράγματα στο δρόμο για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας.
Όπως ανακοινώθηκε χτες, θετική ήταν η ανταπόκριση της κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στο αίτημα που της είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκειμένου να συμβάλλει στις προκαταρκτικές εργασίες για την αναστήλωση του γεφυριού. 
Αυτό ανακοίνωσε χτες ο Περιφερειάρχης,  ο οποίος ευχαρίστησε την εταιρία για τη διάθεση να συνδράμει τις προσπάθειες που αναλαμβάνονται για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου. 
Επίσης ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι  αμέσως μετά την υπογραφή του καταστατικού από όλα τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, θα ξεκινήσει επαφές με όλους όσοι είχαν εκφράσει την πρόθεση να συνδράμουν οικονομικά ή και υλικά στις εργασίες. 
Η εταιρεία αυτή θα αποτελέσει το σχήμα μέσα από το οποίο θα τρέξουν τα έργα και θα συλλεχθούν οι ιδιωτικοί πόροι με τις μεγάλες ή τις μικρότερες προσφορές πολιτών και φορέων. 
Όπως ανακοινώθηκε και μετά την εκδήλωση παρουσίασης των μελετών του Πολυτεχνείου στην Αθήνα στην Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, θα μετέχουν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου Χρ. Παπαβρανούσης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου Μιχ. Μήτσης. Σκοπός της Εταιρείας, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της είναι "η με κάθε τρόπο συνδρομή και βοήθεια για την επίτευξη του έργου της αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, όπως η υλοποίηση και διαχείριση δωρεών φορέων και ατόμων κ.ά.".
Αξιοπρόσεκτα είναι και τα στοιχεία που διαθέτει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στη σελίδα του με ειδική αναφορά στο Γεφύρι (http://gefyri-plakas.ntua.gr).

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ