Χωρίς κατηγορία

Με κινητοποίηση για τη συμμετοχή στα κοινά

Off

Να κινητοποιήσει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ώστε να αναλάβουν ενεργό, εθελοντική δράση, με απώτερο σκοπό, να συμμετέχουν στην διαμόρφωση τοπικών πολιτικών, με όρους συμμετοχικότητας και δημιουργικότητας, επιχειρεί η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης μέσα από τη νέα της δράση.

Αυτή, απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και σε στελέχη λήψης αποφάσεων στους τοπικούς φορείς και οργανισμούς, σε καμία περίπτωση όμως με τη λογική των απόμαχων της ζωής, αλλά των ενεργών πολιτών, που έχουν και το χρόνο και τη διάθεση της προσφοράς.

Η νέα αυτή δράση έχει τίτλο «Κοινωνικό δίκτυο προώθησης της συμμετοχής στα κοινά των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στον δήμο Ιωαννιτών» και το μήνυμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΨΕΠ Παν. Κρανάς, είναι η δυνατότητα κοινής διαμόρφωσης ενός νέου κοινωνικού γίγνεσθαι, καταπολεμώντας στην πράξη τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη μοναξιά.

Η ιδέα εφαρμογής του προγράμματος και στον δήμο Ιωαννιτών έχει ως αποδέκτες τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στην ΕΨΕΠ, ώστε να συμμετέχουν στην ψηφιακή πλατφόρμα για την προώθηση του εθελοντισμού, της διαβούλευσης και συμμετοχής στα κοινά, σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για τη δημιουργία μίας νέας εθελοντικής ομάδας, στην ενημέρωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη πολιτικών που θα απευθύνονται και θα στοχεύουν στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών, όπως και σε μία πιλοτική δράση.

Πρόκειται για την ιδέα μίας νέας εθελοντικής ομάδας που θα καταγράφει την προφορική ιστορία, τη λαογραφία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της πόλης, διαχρονικά, ως μία καλή πρακτική παρέμβασης και συμμετοχής στα κοινά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στα γραφεία της ΕΨΕΠ στην οδό Σικελιανού 2, είτε στο τηλ. 26510-39820, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου