Επικαιρότητα

Ευκαιρίες τουριστικής προβολής για την Άρτα

Off

Διήμερη επίσκεψη στη Άρτα πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υφυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συζήτησε με τον κ. Τσιρογιάννη για όσα κάνει ο Δήμος Αρταίων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής της περιοχής της Άρτας. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο Υφυπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης και Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος.

Στη συνέχεια  η κα. Ζαχαράκη προήδρευσε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με Δημάρχους και φορείς του Νομού. Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αρταίων, αφού παρουσίασε διεξοδικά τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος, προκειμένου η Άρτα να βρει τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας, ζήτησε από την Υφυπουργό να συμπεριλάβει την Άρτα στα τουριστικά φυλλάδια του ΕΟΤ με θέματα όπως την «εναλλακτική» Ελλάδα, τα βυζαντινά μνημεία, τον προσκυνηματικό τουρισμό, αλλά και τη διοργάνωση press και fam trips με επίκεντρο την Άρτα.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της συμβολής του υπουργείου στη δημιουργία ενός δικτύου πόλεων όπου έζησε και δραστηριοποιήθηκε ο Αρτινός Μάξιμος Γραικός (για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών), την προώθηση campers για αυτοκινούμενα, οχήματα, την ένταξη της Άρτας στον σχεδιασμό για τις εκπαιδευτικές εκδρομές, τη Δημιουργία Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη:  «Πόσα μπορεί η Άρτα μας, να αποκομίσει από τη αύξηση του τουρισμού στην χώρα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την νέα καμπάνια του Υπουργείου που ξεκινά τις επόμενες ημέρες για τον ορεινό τουρισμό και γενικότερα όσα  έχουμε πετύχει ως χώρα στον τομέα του Τουρισμού. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσει η περιοχή που ήδη το κάνει με μια πολιτική που έχουν χαράξει  ο Δήμος και ο Φορείς. Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία  για την αξιοποίηση του σήματος των προϊόντων που παράγονται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές και από αυτές η Άρτα ξέρει πάρα πολύ καλά, έτσι ώστε κάθε ξεχωριστή πτυχή που έχει να παρουσιάσει η περιοχή  να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Ελπίζουμε να είναι η αρχή μιας πολύ θετικής συνεργασίας με πολλά και απτά αποτελέσματα για την Άρτα».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Χρήστος Χασιάκος, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας κα

Το πρόγραμμα της Υφυπουργού περιελάμβανε ακόμη επισκέψεις στο αναβαθμισμένο λιμάνι της Κορωνησίας, στην έκθεση «Γιάννης Μόραλης στην Γενέτειρα», στην  Δημοτική Πινακοθήκη.

Τέλος,  το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της στην Παρηγορήτρια, στο Αρχαιολογικό Μουσείο στα γραφεία του ΕΟΤ και στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας.

Με τους ξενοδόχους

Ιωαννίνων

Το έντονο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του τουρισμού του Νομού Ιωαννίνων εξέφρασε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε με το Δ.Σ. την Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, την Κυριακή.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν κυρίως αρμοδιότητας του υπουργείου και αφορούσαν το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση των χιονοδρομικών κέντρων, των ορεινών καταφυγίων και των ιαματικών πηγών, την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και τους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών.

Έγινε επίσης εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», για το πώς μπορεί να γίνει πιο ευέλικτο και με λιγότερη γραφειοκρατία, αλλά και πόσο σημαντικό ήταν και είναι για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να κρατηθούν όρθιες οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις στο διάστημα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Τέλος, έγινε αναφορά και ενημέρωση για τα τοπικά θέματα, που σχετίζονται με το τουριστικό προϊόν και την περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ