Επικαιρότητα

Σταθερότητα, αλλά με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων

Off

Μία ακόμη έκκληση προς τους πολίτες που νοσούν από τον κορωνοϊό ή προς εκείνους που σταθούν άτυχοι και νοσήσουν τις επόμενες ημέρες, να απευθύνονται στους ιατρούς και στα νοσοκομεία και να μην περιμένουν στο σπίτι, με τα συμπτώματά τους να χειροτερεύουν, απευθύνει η επιστημονική κοινότητα, αλλά όχι μόνον αυτή.

Τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τους προηγούμενους μήνες και στην περιοχή των Ιωαννίνων και στην Ήπειρο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έφυγαν από τη ζωή νέοι και νέες σε παραγωγική ηλικία, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, ακόμη κι αν δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, αρκεί να απευθύνονταν στα νοσοκομεία, χωρίς να περιμένουν να φτάσει η υγεία τους σε οριακή κατάσταση.

Όπως ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα υγείας, Αγνή Νάκου, είναι δυστυχώς, πολλά τα περιστατικά των νοσούντων, που φτάνουν στα νοσοκομεία σε σχεδόν μη αναστρέψιμη κατάσταση, παρότι η συμπτωματολογία τους εξελίσσεται βαθμιαία προς το χειρότερο.

Η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής παρουσιάζει το τελευταίο 15νθήμερο μία αξιοσημείωτη σταθερότητα, αλλά σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ. Ενόψει των Χριστουγέννων, όμως η προσοχή όλων θα πρέπει να είναι αυξημένη, καθώς αναμένεται αύξηση της κινητικότητας με χιλιάδες επισκέπτες από άλλες περιοχές να αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή, αλλά Γιαννιώτες να επιλέγουν να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές της χώρας ή και του εξωτερικού για ολιγοήμερες διακοπές.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών

Ο εμβολιαστικός ρυθμός εξελίσσεται ικανοποιητικά με εκείνους όμως που επιλέγουν να κάνουν την αναμνηστική δόση να είναι πολλαπλάσιοι εκείνων που απευθύνονται στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν την πρώτη δόση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το τελευταίο δεκαήμερο στα Ιωάννινα έγιναν 15.000 εμβολιασμοί τρίτης δόσης, ενώ το ίδιο διάστημα οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης δεν ξεπέρασαν τους 1.500.

Από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στο ΠΓΝΙ, το οποίο θα λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα, με δυνατότητα 50 εμβολιασμών ημερησίως, συνολικά δηλαδή θα γίνονται 100 εμβολιασμοί την εβδομάδα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ