Αθλητικά

Βαριά ήττα (0-4) του ΠΑΣ, αλλά αξίζει το χειροκρότημα

Off

Με μία βαριά και σίγουρα απρόσμενη ως προς την έκταση του σκορ, ήτα, ξεκίνησε τον β’ γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που δεν κατάφερε να κοντράρει τον ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, και το αποτέλεσμα ήταν μία εύκολη επικράτηση του «δικεφάλου του Βορρά», με 0-4 στους «Ζωσιμάδες».

Σίγουρα, η νίκη άξιζε στον ΠΑΟΚ, από την άλλη, τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΣ, στο χειρότερό του αμυντικό παιχνίδι από την αρχή του πρωταθλήματος, μάλλον είναι πολλά για την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ.

Ρόλο στην εικόνα του αγώνα έπαιξαν αναμφίβολα και οι απουσίες του Περέα και του Καραχάλιου, για τον ΠΑΣ, που δεν έχει την πολυτέλεια των πολλών εναλλακτικών επιλογών.

Τρία ήταν τα κομβικά σημεία του αγώνα. Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, με το πέναλτι σε χέρι του Μιλιντσεάνου που «είδε» το VAR και συμφώνησε ο Φωτιάς, η χαμένη ευκαιρία του Σνάιντερ στο 45’ για να ισοφαρίσει και το 0-2 του Κούρτιτς στην πρώτη φάση των φιλοξενούμενων στο β’ ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να έχει ανεβάσει την πίεσή του, για να ισοφαρίσει.

Από εκεί και ύστερα, ρόλο έπαιξαν οι αλλαγές του Μεταξά, που θέλησε να περάσει «φρέσκους» παίκτες στον αγώνα, βλέποντας και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά και η ευστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ, που σε άλλες δύο τελικές, πέτυχε δύο ακόμη γκολ, φτάνοντας στο επιβλητικό 0-4, που είναι και η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα.

Η εικόνα του αγώνα

Οι Γιαννιώτες στο πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως και ο ΠΑΟΚ και είναι χαρακτηριστικό, ότι μέχρι το 29’ καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε χάσει κάποια σπουδαία ευκαιρία. Στο λεπτό εκείνο ο Μιλιντσεάνου βρήκε τη μπάλα με το χέρι με τον Φωτιά να δίνει πέναλτι και τον Κούρτιτς να ανοίγει το σκορ. Ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στο γήπεδο, ήταν απειλητικός και έχασε τη σπουδαία ευκαιρία του Σνάιντερ για να ισοφαρίσει στο 45’, με τον Γερμανό να στέλνει τη μπάλα άουτ, σε εξαιρετική προσπάθεια των παικτών του ΠΑΣ από τα αριστερά.

Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ επιχείρησε να πιέσει πιο ψηλά, ο ΠΑΟΚ όμως ήταν άριστα οργανωμένος και βρήκε το δεύτερο γκολ σε μία αντεπίθεση, μετά από λάθος των παικτών του ΠΑΣ, που έχασαν τη μπάλα σε θέση επίθεσης. Ο Κούρτιτςστο 63’ έκανε τέλειο πλασέ στη γωνία και το 0-2 για τον ΠΑΟΚ ήταν γεγονός, κόβοντας τα πόδια των γηπεδούχων.

Οι αλλαγές του Μεταξά δε βοήθησαν ιδιαίτερα, αφού η αμυντική λειτουργία έγινε πολύ κακή, ενώ και επιθετικά ο ΠΑΣ δε μπορούσε να απειλήσει. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο ακόμη γκολ με τον Αουγκούστο πρώτα με δυνατό σουτ από πλάγια θέση στο 68’ και λίγο πριν τη λήξη με τον Άκπομ να κάνει το 0-4.

Μεταξάς: «Η μπάλα

είναι όπως η ζωή…»

Για μία βαριά ήττα έκανε λόγο ο Ηρ. Μεταξάς στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.

«Η μπάλα είναι όπως η ζωή. Το θέμα είναι στις ήττες να μένουμε ενωμένοι. Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, βγάλαμε ευκαιρίες, παίξαμε την μπάλα χαμηλά. Το πέναλτι αυτή τη φορά ήταν εναντίον μας. Κυνηγήσαμε μετά το 0-1, ανοίξαμε και χάσαμε τον ρυθμό μας. Έπειτα τρία σουτ κάνανε και δεχθήκαμε τρία γκολ. Αν βάζαμε ένα γκολ θα μας έδινε δύναμη. Στο δεύτερο μέρος, επειδή έπρεπε να ανοίξουμε, εκεί κάναμε λάθη και ο ΠΑΟΚ είχε την ποιότητα για να βγάλει τις ευκαιρίες. Δεν μου αρέσει να χάνω. Από πλευράς σκορ είναι βαριά ήττα. Πρέπει να διορθώσουμε πράγματα από το δεύτερό μας ημίχρονο. Το παλέψαμε αλλά δεν μας βγήκε σήμερα».

Λουτσέσκου:

«Κάναμε το τέλειο παιχνίδι»

Στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο για μας το διάστημα που περάσαμε. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τα συνεχόμενα ματς μετά την Ευρώπη. Όμως επιστρέψαμε και κάναμε ένα τέλειο παιχνίδι. Πάντα μιλάμε για ένα παιχνίδι γεμάτο πνευματική ενέργεια. Οι αντιδράσεις μας ήταν σωστές. Βήμα – βήμα πρέπει να πάμε. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην χάνουμε τον στόχο μας».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ