Επικαιρότητα

Νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις και τον συνδικαλισμό

Off

Το νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα ισχύσει με βάση το Νόμο Χατζηδάκη, από την 1η Ιανουαρίου του 2022, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο Du Lac, μία ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Εργασιακές σχέσεις, κοινωνική ασφάλιση και συνδικαλιστικό κίνημα». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτης, ο δικηγόρος – εργατολόγος Δημήτρης Τεμπονέρας και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, ενώ παρέμβαση θα κάνει και ο Γ. Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και ο αντιπρόεδρος Στεφ. Σίντος αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της εκδήλωσης, αλλά και στη φιλοσοφία του νέου Νόμου, που αλλάζει ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα για τη λειτουργία και τις δυνατότητες που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως όμως και για το τι αλλάζει από τον Ιανουάριο στην επικουρική ασφάλιση των εργαζόμενων στη δημόσια διοίκηση.

«Το τοπίο στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλάζει, μεταβάλλεται προς το χειρότερο, με το Νόμο Χατζηδάκη να καταργεί το δικαίωμα στην απεργία. Έχουμε μία ωμή παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα, ενώ ταυτόχρονα έρχονται και οι αλλαγές στην επικουρική ασφάλιση, για τους νέους που προσλαμβάνονται στη δημόσια διοίκηση», ανέφερε ο κ. Γρίβας, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση της Τετάρτης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ