Επικαιρότητα

20 εκατ. στα Πανεπιστήμια και 400 νέες θέσεις καθηγητών

Off

Έκτακτη επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ προωθείται στα πανεπιστήμια, ενώ προχώρησε και η κατανομή 400 θέσεων μελών ΔΕΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η έκτακτη επιχορήγηση κάθε ιδρύματος αφορά κατά το 50% την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και κατά το υπόλοιπο 50% για την κάλυψη δαπανών ασφάλειας και προστασίας και ειδικότερα για την εφαρμογή συστημάτων ελεγχόμενης πρόσβασης, εκπόνησης σχεδίων ασφαλείας κλπ.

Από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπεγράφησαν οι σχετικές αποφάσεις ενώ από το υπουργείο τονίζεται ότι η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση, όπως και η τακτική, δίνεται πλέον στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και λαμβάνουν υπόψιν π.χ. τον αριθμό των φοιτητών, τον αριθμό των τμημάτων, τη γεωγραφική διασπορά του Ιδρύματος.

Ως προς τις 400 θέσεις, η εισήγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης προς την Υπουργό και η οποία έγινε δεκτή ήταν:

– το 65% των 400 θέσεων, δηλαδή 260 θέσεις, να κατανεμηθούν αναλογικά με τις αφυπηρετήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2020-21.

– το υπόλοιπο 35% των 400 θέσεων, δηλαδή 140 θέσεις, να κατανεμηθούν με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαν εφαρμοστεί και το προηγούμενο έτος.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναλογούν 971.180 ευρώ και 17 θέσεις.

Σε δήλωσή της, η κα Κεραμέως σημείωσε ότι «Στηρίζουμε έμπρακτα τα Ιδρύματά μας με οικονομικούς και με ανθρώπινους πόρους, στηρίζουμε τη λειτουργία και την ασφάλειά τους. Και το κάνουμε, όχι αυθαίρετα όπως γινόταν πριν από τη διακυβέρνησή μας, αλλά στη βάση αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων που έχει εισηγηθεί η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, με σεβασμό στα ίδια τα Ιδρύματα και το φορολογούμενο πολίτη. Έτσι, προκρίνουμε τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και τη διαφάνεια στην κατανομή, κάνοντας ένα ακόμη βήμα επιπλέον των όσων προβλέπει ο νόμος για την τακτική επιχορήγηση των ΑΕΙ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και εφαρμόζοντάς τον και κατά την έκτακτη».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ