Επικαιρότητα

Στάση αναμονής για την κίνηση στην αγορά

Off

Στάση αναμονής τηρεί ο εμπορικός κόσμος των Ιωαννίνων, ευελπιστώντας ότι η αύξηση της κινητικότητας την τελευταία εβδομάδα, θα μεταφραστεί και σε αύξηση της αγοραστικής κίνησης.

Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αποτυπωθεί, όμως από χθες μπήκαμε στην εβδομάδα των Χριστουγέννων, που παραδοσιακά είναι και η εβδομάδα με τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση και τους μεγαλύτερους τζίρους σε πανελλαδικό επίπεδο, διαχρονικά.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό επίσης για την περιοχή, είναι και το ότι ήδη καταγράφεται και αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο, ένα μεγάλο ρεύμα επισκεψιμότητας, με την Ένωση Ξενοδόχων, να κάνει λόγο για πληρότητες που θα αγγίξουν το 100% στους ορεινούς προορισμούς των Ιωαννίνων, ενώ εξαιρετικά κινούνται και οι κρατήσεις εντός της πόλης των Ιωαννίνων, από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Θεοφάνια.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου τόνισε, ότι αυτή τη στιγμή, η ψυχολογία της αγοράς δείχνει πως θα υπάρξουν ιδιαίτερα μεγάλοι τζίροι και έτσι και οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ρεφάρουν ένα μέρος έστω των σημαντικών απωλειών του προηγούμενου διαστήματος, περιμένοντας ωστόσο και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, τόσο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας όσο όμως και ενόψει των εορτών.

Το «μάτι» αναπόφευκτα πέφτει στην εστίαση, αφού οι πληροφορίες και οι ενδείξεις των τελευταίων ημερών οδηγούν προς την κατεύθυνση του υποχρεωτικού rapid test για κάθε έναν, που θα θελήσει να βρεθεί σε έναν κλειστό χώρο τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τον ίδιο μάλιστα να επιβαρύνεται το σχετικό κόστος.

Αναγκαίο κακό οι καθυστερήσεις στο Open Mall

Ο κ. Δημητρίου ρωτήθηκε στο μεταξύ και για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των εργασιών αντικατάστασης των κυβόλιθων στην Ανεξαρτησίας, που είχε ως αποτέλεσμα, η οδό σαν παραμείνει κλειστή για τη διέλευση των αυτοκινήτων καθόλη την εορταστική περίοδο. «Δυστυχώς, είναι ένα θέμα που δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά από το να ζητήσουμε από όλους να κάνουν υπομονή. Το καλοκαίρι που θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει το έργο, υπήρχαν αντιδράσεις, επιλέχθηκε τελικά να ξεκινήσουν οι εργασίες το Φθινόπωρο και αναπόφευκτα, λόγω και των καιρικών συνθηκών, υπάρχουν μερικές καθυστερήσεις. Κι εμείς που θα κληθούμε να υλοποιήσουμε ως Επιμελητήριο την επόμενη φάση των εργασιών, περιμένουμε να ολοκληρωθεί το σκέλος των εργασιών που έχει αναλάβει ο δήμος, για να προχωρήσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ