Χωρίς κατηγορία

Στοιχεία αποκλιμάκωσης στον ρυθμό της πανδημίας

Off

Και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αποτυπώνεται η ύφεση που καταγράφεται καθημερινά στον αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή, με την κάλυψη των κλινών στις ΜΕΛ του ΠΓΝΙ να είναι στο 50%, με τάση μεγαλύτερης υποχώρησης, αφού αναμένονται αρκετά εξιτήρια μέχρι αύριο.

Επίσης, μέχρι χθες το μεσημέρι, 13 ήταν οι ασθενείς στις δύο ΜΕΘ για ασθενείς με covid, σε σύνολο 16 κλινών, με την κατάσταση στο φόρτο εργασίας στο ΠΓΝΙ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γ. Φλούδα, να δίνει τη δυνατότητα να χορηγηθούν οι άδειες στο προσωπικό τις ημέρες των εορτών.

Ο κ. Φλούδας τόνισε ωστόσο, απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε χαλάρωση ούτε και εφησυχασμός, καθώς ο κίνδυνος για ένα μεγάλο κύμα κρουσμάτων από τον Ιανουάριο, συνάρτηση της παραλλαγής «Όμικρον», είναι από υπαρκτός μέχρι απόλυτα βέβαιος.

Ξεκινάει ο

εμβολιασμός παιδιών

Το ενθαρρυντικό από την καθημερινή εικόνα στο νοσοκομείο, είναι η εικόνα με την προσέλευση πολιτών στο Εμβολιαστικό Κέντρο, κυρίως βέβαια για την τρίτη, αναμνηστική δόση, αν και τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί και οι πρώτες δόσεις.

Από αύριο Τετάρτη, το Εμβολιαστικό Κέντρο του ΠΓΝΙ, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα πρώτα 50 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, που έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στο ΠΓΝΙ θα γίνονται 100 εμβολιασμοί παιδιών την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ωστόσο αν κριθεί απαραίτητο από την ζήτηση των ραντεβού, τότε θα αυξηθεί ο αριθμός των χορηγούμενων δόσεων ή ενδέχεται να προστεθεί και μία ακόμη ημέρα για τα παιδιά.

«Έχουμε φτάσει περίπου τις 600 δόσεις ημερησίως, οι περισσότερες για την τρίτη δόση, αλλά βλέπουμε και μία ικανοποιητική ροή στις πρώτες δόσεις. Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες, είναι, ότι μόνον οι τρίτες δόσεις δε θα μας σώσουν από το νέο κύμα, αλλά πρέπει ταχύτατα να αυξηθούν οι εμβολιασμοί της πρώτης δόσης», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

Στάση αναμονής για τους συμβασιούχους

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΠΓΝΙ αναμένουν και αυτοί τις δικαστικές, αλλά και τις νομοθετικές εξελίξεις αν οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας ως προς αυτό το αντικείμενο, επαληθευτούν. Ο κ. Φλούδας τόνισε, ότι όπως οι μόνιμοι, έτσι και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έδωσαν μεγάλο αγώνα για να κρατηθεί όρθιο το ΠΓΝΙ και ο αγώνας θα συνεχιστεί με τη στήριξη του συνόλου των εργαζόμενων και φυσικά του Συλλόγου για τη δικαίωσή τους, σε πρώτη φάση με νέα παράταση των συμβάσεών τους και στη συνέχεια με έναν διαφορετικό τρόπο, περιμένοντας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου