Επικαιρότητα

Προχωρά η τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλεϊ

Off

Τις εργασίες τοποθέτησης γέφυρας Bailey στον Άραχθο προς τη Μ. Γότιστα στη γέφυρα που έπεσε στις πρόσφατες βροχοπτώσεις, παρουσίασε το ΓΕΕΘΑ.

Η μονάδα μελετών και κατασκευών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου εκτέλεσε εργασίες τοποθέτησης μεταλλικής γέφυρας τύπου Bailey. Η τοποθέτηση εντάσεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον πληθυσμό ακριτικών περιοχών.

Η υπό κατασκευή γέφυρα Bailey θα έχει μήκος 50 μέτρα, ενώ για την έδρασή της κατασκευάζεται πρόβολος μήκους 30 μέτρων με το συνολικό μήκος της κατασκευής να ανέρχεται σε ογδόντα μέτρα και το βάρος της να υπερβαίνει τους 80 τόνους.

Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται από προσωπικό του 8ου λόχου μηχανικού, διεξάγονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, έντονων καιρικών φαινομένων και συνεχούς ροής μεγάλων ποσοτήτων νερού, ενώ επιλύθηκαν σε ελάχιστο χρόνο σημαντικές τεχνικές δυσκολίες που αφορούσαν στην έδραση της γέφυρας σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου