Επικαιρότητα

Πολύ καλή περίοδος τουριστικά για την Κόνιτσα

Off

Τις καλύτερες περιόδους προ πανδημίας θυμίζει και στην Κόνιτσα, η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων ως προς την επισκεψιμότητα και τις πληρότητες που καταγράφονται στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Αυτή η εικόνα παρατηρείται και σε επίπεδο προκρατήσεων για την Πρωτοχρονιά και για τα Θεοφάνια, αν και μετά την ανακοίνωση των μέτρων το απόγευμα της Δευτέρας από τον υπ. Υγείας κ. Πλεύρη, υπήρξαν σύμφωνα με τον δήμαρχο Κόνιτσας κάποιες ακυρώσεις.

Το ίδιο έγινε βέβαια και σε άλλους χειμερινούς προορισμούς, εκτός Ιωαννίνων, αφού πολλοί είναι εκείνοι που επηρεάστηκαν από τα νέα μέτρα αλλά και την επιπλέον ανησυχία από τη μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου τόνισε, ότι η εικόνα τις ημέρες των Χριστουγέννων δε θύμιζε σε τίποτε, ότι βρισκόμαστε σε εποχή πανδημίας, πλην όμως έδειξε αρκετά συγκρατημένος για το πώς θα κινηθεί η τουριστική αγορά στο εξής, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων και της επιβάρυνσης της επιδημιολογικής εικόνας.

«Είδαμε εικόνες στην Κόνιτσα, που είχαμε χρόνια να αντικρίσουμε, με πολλούς επισκέπτες στην αγορά και στο ιστορικό γεφύρι, όπως και στα άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε, ώστε να ξεφύγουμε και από αυτό το νέο κύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξάρχου.

Σοβαρά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης

Τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, σε σχέση με την έξαρση προ δεκαπενθημέρου, ωστόσο είναι ένα ζήτημα διαχρονικό μεν, που δεν πρόκειται όπως ανέφερε ο κ. Εξάρχου να βρει άμεσα λύση το επόμενο διάστημα, αφού απαιτούνται πολλά εκατομμύρια.

«Τουλάχιστον, οφείλω να ευχαριστήσω τους προϊσταμένους των τμημάτων του ΔΕΔΔΗΕ και τους εργαζόμενους στα Ιωάννινα, που ανταποκρίθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες και κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, με τελευταία αυτή της Φούρκας πριν από τρεις ημέρες, σε υψόμετρο 1800 μέτρων, αργά το βράδυ. Το ζήτημα δε μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά, αλλά χρειάζεται μία συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση από τον ΔΕΔΔΗΕ και την Πολιτεία, γιατί το δίκτυο είναι παλιό και όταν κατασκευάστηκε υπήρχαν άλλες συνθήκες στις περιοχές, που σήμερα έχουν δασωθεί με αποτέλεσμα να προκύπτουν συχνές βλάβες», ανέφερε ο κ. Εξάρχου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου