Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 06:44
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Ανταπόκριση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες

Off

Με τις ανάγκες των πολιτών να αυξάνονται διαρκώς, οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ του δήμου καλούνται να ανταποκριθούν σε αυτές, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όπως κάνουν από την αρχή της σύστασης του Οργανισμού.

Το 2021 η χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία, άφησε πίσω του πολλές ανοιχτές πληγές για εκατοντάδες συμπολίτες, που δέχθηκαν τη βοήθεια των δομών του ΟΚΠΑΠΑ, που κατάφερε επιπλέον να δημιουργήσει σε αυτό το ασφυκτικό και περιοριστικό πλαίσιο και νέες δομές.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΠΑΠΑ Δημ. Πάνου έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου και των δράσεων για το έτος που φεύγει, με την ευχή το 2022, να φέρει και πάλι χαμόγελα στα χείλη όλων των πολιτών σε όλον τον πλανήτη.

Ιδιαίτερης σημασίας παρεμβάσεις για το 2021 ήταν όπως ανέφερε ο κ. Πάνου, τα δύο νέα παραρτήματα του Κέντρου Κοινότητας, όπως όμως και η ολοκλήρωση της πυρασφάλειας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, για την αδειοδότησή τους.

«Είναι έτοιμο για συμβασιοποίηση το μεγάλο έργο που 1,1 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των Παιδικών και Βρεφονηπιακών μας σταθμών, έργο που με την ολοκλήρωση του θα μας δώσει τη χαρά να έχουμε  πιο ασφαλείς, πιο όμορφους και πιο λειτουργικούς σταθμούς για  χρήση  από βρέφη και νήπια των οικογενειών του δήμου μας. Ξεκίνησε η διαδικασία για την δημιουργία Β΄ βρεφικού τμήματος στον  9ο Βρεφονηπιακό  Σταθμό της Ανατολής.

Αγοράστηκε λεωφορείο – mini bus  για τις ανάγκες μετακίνησης των δικαιούχων  του Κ.Δ.Α.Π. με.Α για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών αυτών και εμπλουτίστηκε ο χώρος του Κ.Δ.Α.Π. με.Α με όργανα εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας παρέχοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον για εξειδικευμένη παρέμβαση στα παιδιά αυτά», ανέφερε ο κ. Πάνου.

Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ αναφέρθηκε ακόμη στη λειτουργία δομών που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που συνέχισαν τη δράση τους και αύξησαν τον αριθμό των ωφελούμενων, όπως είναι οι: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η,  Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας  Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους και Υπνωτήριο Αστέγων. Στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας φιλοξενούνται σήμερα 18 άτομα, γυναίκες και παιδιά, ενώ στο Υπνωτήριο Αστέγων έχουν βρει καταφύγιο 12 άτομα.

«Για την επίτευξη των παραπάνω υπήρξε συνεργασία των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ, των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών, της περιφέρειας Ηπείρου, της ΕΕΤΑΑ και του υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες και ευχαριστούμε», ανέφερε ο κ. Πάνου.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου