Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 09:20
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για τα Ιωάννινα

Off

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων πανελλαδικά που αποτυπώνεται πλέον σε δεκάδες χιλιάδες νέες μολύνσεις καθημερινά έχει δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα που επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά και κλάδους της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός.

Αντίθετα από το κλίμα της ανησυχίας και του φόβου για την επέλαση της πανδημίας, χιλιάδες είναι οι επισκέπτες από κάθε περιοχή της χώρας, που και επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες των εορτών στα Ιωάννινα, στην πόλη και στους ορεινούς προορισμούς, και που δεν ακύρωσαν τις κρατήσεις τους.

Τις τελευταίες ημέρες και κυρίως από την αρχή της εβδομάδας με την ανακοίνωση της εφαρμογής των νέων μέτρων και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, είναι γεγονός, ότι υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων, όχι τόσο για την Πρωτοχρονιά, όσο για το τετραήμερο των Θεοφανίων που ακολουθεί.

Η πόλη και οι ορεινοί τουριστικοί προορισμοί ζει στους ρυθμούς των επισκεπτών, που εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες κάνουν τις επισκέψεις τους στον αστικό ιστό, σε αξιοθέατα, όπως το παραλίμνιο, το Νησί, το Κάστρο, στα μνημεία και μουσεία της πόλης, αλλά και στα χιονοδρομικά.

Ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών της περιοχής, προέρχεται από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, όπως επιβεβαιώνουν και οι ξενοδόχοι, ενώ παραδοσιακά πια, είναι χιλιάδες οι επισκέπτες από τη Μακεδονία και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Νησί

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και μάλιστα στη χειρότερη φάση της, τα σοκάκια του Νησιού πήραν και πάλι ζωή, με τα χαμόγελα των επαγγελματιών να εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Τα καραβάκια έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια, για να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση, που θυμίζει όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρης Λιούμπος την κίνηση των Χριστουγέννων του 2019, πριν την έναρξη της πανδημίας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επιλογή του προορισμού για τις ημέρες των εορτών, εμφανίστηκαν στην κάμερα του ITV και πολλοί επισκέπτες της περιοχής, με αναφορές κυρίως στο φυσικό περιβάλλον, στις πολλαπλές επιλογές και δυνατότητες που έχει κάθε επισκέπτης να βρεθεί από τον αστικό ιστό σε ένα χιονοδρομικό κέντρο ή στα χωριά του Ζαγορίου, της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και της Ζίτσας.

Από τις αναφορές που ξεχωρίζουν σίγουρα η επιστροφή τους στα Ιωάννινα για πολλοστή φορά, αφού πάντα έχουν να δουν κάτι διαφορετικό, η εξαιρετική σχέση των τιμών με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη διαμονή και το φαγητό και η δυνατότητα των πολλαπλών εναλλακτικών επιλογών για κοντινές αποδράσεις.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ