Επικαιρότητα

Προς επιστροφή στα σχολεία, με νέα πρωτόκολλα

Off

Τις εισηγήσεις της επιτροπής των επιδημιολόγων και τις αποφάσεις της κυβέρνησης περιμένουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου ή αν θα υπάρξει κάποια αναβολή μίας ή δύο εβδομάδων, με ταυτόχρονη παράταση του σχολικού έτους ή με επιστροφή στην τηλεκπαίδευση.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, η γραμμή της κυβέρνησης ωστόσο, όπως φάνηκε και από την προσέγγιση του Πρωθυπουργού το πρωί της Δευτέρας στη σύσκεψη που έγινε για την πορεία της πανδημίας, είναι προς την κατεύθυνση του ανοίγματος των σχολείων, με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ισχύουν μέχρι σήμερα,

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν από τους ειδικούς είναι η αύξηση της συχνότητας των self test, ίσως ανά δεύτερη μέρα, από δυο φορές την εβδομάδα που ίσχυε μέχρι σήμερα, η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, η συχνότερη απολύμανση των χώρων, καθώς και η μείωση του ποσοστού των μαθητών που απαιτείται από το 50%+1 σε μικρότερο ποσοστό, για την αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος. Ειδικά το τελευταίο κρίνεται απαραίτητο λόγω της υψηλής μολυσματικότητας της «Όμικρον» και θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών σχολείων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης σε δηλώσεις του στο ITV τόνισε, ότι υπάρχει αγωνία και προβληματισμός για το ενδεχόμενο της επιστροφής στο σχολείο, με τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα, προσθέτοντας, ότι αποτελεί πάγια θέση της εκπαιδευτικής κοινότητας η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο αριθμό τους 15 μαθητές. «Είμαστε ο μόνος επαγγελματικός κλάδος που εν μέσω πανδημίας υποχρεούμαστε να συγχρωτιζόμαστε με 25 μαθητές στην ίδια τάξη. Προφανώς, το λιγότερο που θα πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αν δε μειωθεί ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη, αλλά αυτό που έχει αποδειχθεί διαχρονικά, είναι, ότι το υπουργείο Παιδείας δεν άκουσε ποτέ τις θέσεις των εκπαιδευτικών και πολύ φοβόμαστε, ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα», ανέφερε ο κ. Μιχάλης.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου