Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:38
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιανουαρίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Μαζική συνταγογράφηση και διενέργεια δωρεάν τεστ

Off

Παρέμβαση για την  «καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, που εξοντωμένοι οικονομικά και ψυχολογικά συνωστίζονται κατά εκατοντάδες στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας και στο κτίριο της περιφέρεις,  με μια απίστευτη ταλαιπωρία, ανασφάλεια, αγωνία, αλλά και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς  τους προκειμένου για εξετάσεις PCR και Rapid-tests», κάνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. Και προσθέτει:

«Μακριά από την πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν νιώθει την ανάγκη να κάνει οτιδήποτε για να στηρίξει το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, αδιαφορεί για την υγειονομική ασφάλεια και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών αρνούμενη τη συνταγογράφηση και τη δωρεάν διενέργεια  των τεστ (rapid και PCR) εγκαταλείποντάς τους πολίτες σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και διαβεβαιώνει  ακόμη και τώρα, ότι παρά την εκτίναξη του αριθμού κρουσμάτων το ΕΣΥ, δεν πιέζεται», σημειώνει και προσθέτει:

«Τα δύο νοσοκομεία της πόλης  μας και οι υγειονομικοί που μας  στηρίζουν τα δυο αυτά χρόνια, κοντεύουν να καταρρεύσουν από το βάρος της πίεσης που δέχονται, καθώς είναι πολλά και τα κρούσματα ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας που βγαίνουν εκτός υπηρεσίας. Επιβάλλεται άμεσα η αποσυμφόρησή τους με μέτρα όπως:

•Μαζική συνταγογράφηση και διενέργεια δωρεάν rapid tests και pcr

για όλους με την ελεύθερη βούληση των πολιτών να τα διενεργήσουν είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

•Άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας ή επαγγελματία Υγείας).

• Άμεση οργάνωση δημόσιου και δωρεάν συστήματος ιχνηλάτησης της πανδημίας.

• Άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για παιδιά, το οποίο έχει παγώσει, με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή.

•Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα, όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

•Άμεση πρόσληψη των 800 και πλέον γιατρών, που περιμένουν στην ουρά για να προσληφθούν στο ΕΣΥ».

«Οι πολύωρες ουρές αποδεικνύουν ότι οι συμπολίτες συναισθάνονται την ατομική τους ευθύνη.  Η μείωση  των pcr  από τα 60 στα 47 ευρώ που μόλις ανακοινώθηκε είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία συναίσθηση για τη δική της. Καιρός να απαιτήσουμε τα αυτονόητα», καταλήγει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ