Εκδηλώσεις

Χωρίς τη λιτανεία ο εορτασμός για τον Αη Γιώργη

Off

Το πρόγραμμα των εορτασμών του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα, του εν Ιωαννίνοις ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη, «πάντοτε με γνώμονα τα ισχύοντα μέτρα για τη διαφύλαξη των πολιτών από τη μάστιγα του κορωνοϊού αλλά και με την επιθυμία το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στον προστάτη Άγιό μας», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα:

– Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Στον Σεπτό Οίκο του Αγίου:

07.00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Β. Στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου

(επί της πλατείας Πάργης)

07.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

16.00  Ιερὰ Παράκληση. 17.00 Μικρός Εσπερινός.

18.00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα: «Νεομάρτυρες – Η σποριά της Λευτεριάς», συγχοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου  21.00 Ιερά Αγρυπνία.

– Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

07.30 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου

16.00 Ιερά Παράκληση

17.00 Μεθέορτος Εσπερινός Γ.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου

18.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

Όπως σημειώνεται: Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημοσίας

«Με θερμές ευχές για κάθε καλό, με την ευλογία του Θεού και τις μεσιτείες του Πολιούχου και Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος, ταυτόχρονα όμως και με την θερμή παράκληση να τηρήσουμε αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τις εορταστικές αυτές ημέρες και να τα τηρούμε πάντοτε. Χρόνια πολλά και ευλογημένα», εύχεται ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ Μάξιμος.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου