Επικαιρότητα

Kριτική στην περιφερειακή αρχή για τα δύο χρόνια θητείας

Off

Με επίκεντρο τα προβλήματα από την κακοκαιρία τον τελευταίο μήνα σε συνδυασμό όμως και με την εκλογή των νέων οργάνων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με τον επικεφαλής της και μέλη της, άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή για τα δύο χρόνια θητείας, αλλά και για θέματα επικαιρότητας.

Ο κ. Ριζόπουλος, τόνισε, ότι με την εκλογή των νέων οργάνων του Περιφ. Συμβουλίου, η Περιφέρεια Ηπείρου εισήλθε στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του 2023, σε μία χρονιά όμως που είναι προεκλογική, σε σχέση με την προοπτική διεξαγωγής εθνικών εκλογών εντός του έτους, όπως ανέφερε.

«Ίσως ήταν η πιο αποτυχημένη θητεία της νυν περιφερειακής αρχής», ανέφερε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος για να σταθεί στη συνέχεια σε επιμέρους ζητήματα επικαιρότητας με σημείο αιχμής και τριβής την λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας, και σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

«Η Πολιτική Προστασία δε λαμβάνει υπόψιν της τις σύγχρονες δημογραφικές πραγματικότητες, δε λαμβάνει υπόψιν την κλιματική κρίση και την ίδια ώρα υπάρχει ζήτημα άρδευσης στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Ηπείρου. Η Πολιτική Προστασία δουλεύει με βάση το ρουσφέτι, με τον κ. Μαυρογιώργο να έχει στο γραφείo του κάποια κινητά τηλέφωνα, που καλούνται μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν πολίτες, που έχουν στηρίξει τον κ. Καχριμάνη».

Ακόμη, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στην προοπτική σύνδεσης της Ηπείρου με το φυσικό αέριο, στην κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική, όπως όμως και στην προοπτική κατασκευής του τμήματος Γιάννενα – Κακαβιά της Ιόνιας Οδού, κάνοντας λόγο για ανησυχητικά μηνύματα και στην καθυστέρηση της δημοπράτησης του έργου και στα χαρακτηριστικά του.

Η αποκατάσταση των ζημιών στην Ήπειρο

Λίγο νωρίτερα, τα στελέχη της παράταξης, ο Μιχάλης Νάτσης, ως συντονιστής, ο Δημ. Παππάς και ο Αλκ. Λάνταβος αντίστοιχα, αναφέρθηκαν σε επιμέρους ζητήματα που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου που δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς από την περιφερειακή αρχή και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου αποδεικνύει πως δεν προστατεύει τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από τα έκτακτα φαινόμενα και αυτό θα γίνει ακόμα πολλές φορές στο μέλλον, όταν για τη φετινή χρονιά ακόμα ο χειμώνας είναι μπροστά και η περιφερειακή αρχή δεν κατάφερε να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε πολλές περιοχές», τόνισε ο κ. Νάτσης.Στο θέμα της ασφάλειας των γεφυρών της Ηπείρου, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παππάς, νομικός και μέλος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», με αφορμή την κατάρρευση δύο γεφυρών στη Γότιστα και την Αρτοπούλα, αντίστοιχα.

«Δεν ακούσαμε λέξη για έλεγχο και συντήρηση γεφυρών αν έγινε ή αν πρόκειται να γίνει. Το κόστος συντήρησης και αναβάθμισης είναι μικρό έναντι του κόστους ανακατασκευής που γίνεται συνήθως με απευθείας αναθέσεις», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Λάνταβος έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση του Μαυρολάγκαδου λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα βαρέλι χωρίς πάτο, καλώντας την περιφερειακή αρχή, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα χρήματα που έχουν δοθεί για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μίλησε για αποσπασματικές παρεμβάσεις, ενώ ζήτησε ενημέρωση για τη μελέτη προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ που είχε ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου για το τμήμα Μπαλντούμα – Πράμαντα και τη σύνδεση των Τζουμέρκων με την Εγνατία οδό, που στο επίμαχο σημείο του Μαυρολάγκαδου προέβλεπε την κατασκευή μίας κοιλαδογέφυρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου