Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:02
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Υψηλή επισκεψιμότητα στο Χιονοδρομικό Βασιλίτσας

Off

Τη μεγαλύτερη κίνηση της τελευταίας πενταετίας και από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών παρουσιάζει από τα μέσα Δεκεμβρίου, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, με τη διοίκηση να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την υψηλή επισκεψιμότητα, αποδεχόμενη όμως και την κριτική που εκφράζεται για προβλήματα των τελευταίων δέκα ημερών.

Προβλήματα, που όπως εξήγησε ο Κων. Παγανιάς, έφορος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας προέκυψαν από το συνδυασμό δύο αστάθμητων παραγόντων. Ο πρώτος είχε να κάνει με τη νόσηση αρκετών εργαζόμενων, που δεν ήταν δυνατό να εργαστούν και ο δεύτερος με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, τις ημέρες και τις ώρες αιχμής.

«Είναι απολύτως κατανοητοί και οι προβληματισμοί και η κριτική. Το Χιονοδρομικό λειτούργησε άψογα από τις 10 Δεκεμβρίου, που είχαμε πολύ χιόνι μέχρι και το Σαββατοκύριακο, όμως λόγω των κρουσμάτων στο προσωπικό, ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος στους χρόνους που έπρεπε, όπως και να συντηρούνται οι πίστες. Κάποιες φορές βέβαια είναι και άδικη και υπερβολική η κριτική, ειδικά μέσω του διαδικτύου, αλλά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Παγανιάς.

Η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου βρίσκεται σε στενή συνεργασία και συνεχή επαφή με τη ΓΓΑ και τον αρμόδιο υφ. Πολιτισμού για θέματα αθλητισμού, Λευτ. Αυγενάκη, για την βελτίωση των υποδομών.

«Έχουμε ήδη ξεμπλοκάρει τη μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού, που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, γιατί η ωρίμανση των μελετών όπου υπάρχουν και ιδιοκτησιακά ζητήματα, προϋποθέτει και άλλες επιλογές. Το Χιονοδρομικό εκτείνεται σε μία έκταση που κατά 15% ανήκει στην ΠΕ Ιωαννίνων και το 85% στην ΠΕ Γρεβενών, ενώ υπάρχουν στα όριά του, εκτάσεις δασικές, κοινοτικές και δημοτικές. Όλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν για να προχωρήσουν», ανέφερε ο κ. Παγανιάς.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου