Επικαιρότητα

Μειωμένος, αλλά υψηλός ο αριθμός των «θετικών»

Off

Σημαντικά μειωμένος από την πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο, αρκετά ψηλά όμως ήταν ο αριθμός των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην Ήπειρο, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μέσω των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, στα οποία υποβλήθηκαν για να προσέλθουν στα σχολεία την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, συνολικά 301 μαθητές βρέθηκαν θετικοί τη δεύτερη μέρα επιστροφής στα σχολεία και απουσίασαν από τα μαθήματα, ενώ θετικοί βρέθηκαν ακόμη 32 εκπαιδευτικοί, που επίσης τέθηκαν σε απομόνωση.

Μαζί με τους 828 μαθητές που βρέθηκαν θετικοί τη Δευτέρα και τους 161 εκπαιδευτικούς, οι συνολικοί αριθμοί είναι 1.129 μαθητές και 193 εκπαιδευτικοί, που βρέθηκαν θετικοί και απουσιάζουν από τα σχολεία στην Ήπειρο.

Σε αυτούς τους αριθμούς όμως θα πρέπει να προστεθεί και ένας ακόμη, προς το παρόν απροσδιόριστος, τουλάχιστον με σαφήνεια, αφού υπάρχουν και άλλοι μαθητές που είχαν βρεθεί θετικοί πριν ανοίξουν τα σχολεία, ενώ υπάρχει και ένας μικρός αριθμός που δεν έχει προσέλθει στο σχολείο, αλλά δεν έχει δηλωθεί ως κρούσμα στην πλατφόρμα edupass.

Σε αναστολή λειτουργίας στην Ήπειρο έχουν τεθεί επτά τμήματα, στο σύνολό τους όμως σε ορεινές περιοχές και ειδικότερα σε μονοθέσια και διθέσια σχολεία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου