Πολιτισμός

Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας μονολόγου επί σκηνής

Off

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, διοργανώνοντας προκριματική διαδικασία στα Ιωάννινα.

Για τις ανάγκες των προκριματικών, ο Δήμος συνέστησε κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΚΕΠΕΘΕ Ιωαννίνων Χάρη Πεχλιβανίδη, τον Ειδικό συνεργάτη σε θέματα Πολιτισμού Χρήστο Παπαδόπουλο και την Ειδική συνεργάτιδα του ΔΗΚΕΠΕΘΕ Ιωαννίνων Μαρία Κεβρεκίδου.

Οι προκριματικοί θα λάβουν χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου) , την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και τις 4 Απριλίου στην διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/, αναφέροντας οπωσδήποτε και τον τόπο διαμονής τους.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@senariografoi.gr ή στο τηλέφωνο 6932089819. Περισσότερες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος στη διεύθυνση https://senariografoi.gr/gr/ news/stories/i1389.

Ο διαγωνισμός

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, διοργανώνοντας για πρώτη φορά στην χώρα έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου επί Σκηνής, με την υποστήριξη της Τέχνης Πολιτεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κινητοποιήσει νέους συγγραφείς και ερμηνευτές σε κάθε γωνιά της χώρας, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, τους οποίους θα κληθούν να παρουσιάσουν ενώπιον κριτικής επιτροπής, είτε οι ίδιοι, είτε ηθοποιοί υπό τις οδηγίες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία των κατοίκων της επικράτειας για συμμετοχή τους σε  δράσεις πολιτισμού και τέχνης, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος απευθύνθηκε σε δήμους όλης της χώρας, καλώντας τους να μετάσχουν ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε, με τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων στον Δήμο τους, να ικανοποιηθεί η επιθυμία των δημοτών τους και να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των διαγωνιζομένων προς και από την Αθήνα.

Μέχρι στιγμής, 22 Δήμοι ανά την Ελλάδα (Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Τρίπολης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Άργους, Βόλου, Μεσολογγίου, Λιβαδειάς, Καλαμάτας, Δράμας, Χαλκίδας, Άρτας, Ανατολικής Σάμου, Χανίων, Έδεσσας, Πύργου, Φλώρινας, Τρικάλων, Κορίνθου, Σπάρτης και Κομοτηνής), έχουν εναγκαλισθεί την πρωτοβουλία της Ένωσης, προσφέροντας χώρους κατάλληλους για παραστάσεις, ορίζοντας τριμελή προκριματική κριτική επιτροπή και διαχέοντας την είδηση στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού τους.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου