Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 01:00
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Δημόσια απάντηση του Στέφανου Τζιμογιάννη στην Πρόεδρο της «Σχεδίας» κα Μαρκούλα Σοφία

Off

Αν και είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ περαιτέρω με τα της «Σχεδίας» με σκοπό να προστατευθεί η αξία του θεσμού του Κέντρου Πρόληψης τον οποίο υπηρέτησα αμισθί επί 27 χρόνια από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ., εν τούτοις μετά την πρόσφατη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη νέα Πρόεδρο κα Μαρκούλα, αναγκάζομαι να τοποθετηθώ δημοσίως για τα όσα  αναληθή και ανακριβή ανέφερε.

Η κοινωνία των Ιωαννίνων έχει πλέον παγιωμένη συνείδηση, πως η αιτία που οδήγησε τη «Σχεδία» σε  βαθιά κρίση, ήταν η αναίτια και αχαρακτήριστη παρέμβαση της τοπικής εξουσίας (Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Μητροπολίτης) που απαξίωσε θεσμικούς κανόνες και  κοινωνικά προσχήματα και επέδειξε συμπεριφορά αυταρχισμού, αλαζονείας και ρεβανσισμού.

Η ενημέρωση που έκανε στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου η κα Μαρκούλα ήταν στο σύνολό της διανθισμένη με ανακρίβειες και αναληθή στοιχεία.

Σωστά χαρακτηρίστηκε από την κα Τατιάνα Καλογιάννη, ως μία ενημέρωση που έγινε για λόγους εντυπώσεων, ως μία κακώς εννοούμενη πολιτική προσπάθεια αυτοπροβολής.

Πιο συγκεκριμένα:

  ανακρίβεια: Ανέφερε ότι αναλαμβάνοντας την προεδρία της «Σχεδίας» (τέλη Ιουλίου 2021) βρήκε στο ταμείο 677. 000 €.

Απάντηση: Ουδέν ψευδέστερον !!!

Η πραγματική οικονομική κατάσταση της «Σχεδίας», αποτυπώνεται με τον πιο επίσημο και μη αμφισβητούμενο τρόπο στην έκθεση των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, όπως εξάλλου απεικονίζεται παρακάτω:

Όπως αποδεικνύεται, ακόμη και αν η κα Μαρκούλα αναφερόταν στα ταμειακά διαθέσιμα μόνο, πάλι τα υποεκτιμά κατά 59.470,00 €. Αν είναι έτσι, πρέπει να αναζητήσει που πήγαν αυτά τα λεφτά.

Οι δε οφειλόμενες εισφορές του Δήμου και της Περιφέρειας, είναι εισφορές που πρέπει να τις καταβάλλουν, αλλιώς παραβιάζουν τους όρους της συμφωνίας ίδρυσης της «Σχεδίας» που τους υποχρεώνει ως μετόχους να είναι τυπικοί στην ετήσια συνδρομή τους.

Οι οφειλές του Δήμου και της Περιφέρειας είναι άμεσα εισπρακτέες και παρά τα επανειλημμένα έγγραφά μας, με τα οποία απαιτούσαμε την τακτοποίησή τους, αποδείχθηκε μάταια η προσπάθειά μας.

2η ανακρίβεια:  Ανέφερε ότι βρήκε οικονομικές εκκρεμότητες και προσπαθεί να τις τακτοποιήσει.

Απάντηση: Αλήθεια θεωρείται οικονομική εκκρεμότητα η τρέχουσα δαπάνη της τάξης των 300,00 € περίπου (γραφική ύλη, συντήρηση ασανσέρ, κ.λπ.) που δεν τακτοποιήθηκε λόγω της παραίτησής μου;

Ασφαλώς όχι. Αλλά στόχος της Προέδρου ήταν να δημιουργήσει εντυπώσεις με τον όρο «οικονομικές εκκρεμότητες». Η Διοίκησή μας άφησε ρευστό 736.470,00 € και υπήρχαν εκκρεμότητες;   Επικριτέα δεν είναι μόνο η επίκληση του ψεύδους αλλά και η σκόπιμη πρόθεση να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις.

3η ανακρίβεια: Η αποχώρηση της «Σχεδίας» από το ΔΙ.ΚΕ. ΠΡ.Ε.

Ανέφερε, στην ενημέρωσή της, πως η «Σχεδία» αποχώρησε από το Πανελλαδικό Δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης γιατί δήθεν δεν εφαρμόσθηκαν οι διαδικασίες με διαφανή τρόπο και δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που της δόθηκαν από το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου σχετικά με  τον αποκλεισμό της «Σχεδίας» από το Δίκτυο.

Απάντηση: Το Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμμετοχή του Κ.Π. «Σχεδία» στο Δ.Σ. και της εκπροσώπου της, τηρώντας απαρέγκλιτα το καταστατικό και τις γνωματεύσεις έγκριτων νομικών.

Επίσης για την επιτιμοποίησή μου ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες καταστατικές διαδικασίες (ομόφωνες αποφάσεις Δ.Σ. και Γενικής Συνέλευσης).  Θα πρέπει να γνωρίζει η κα Μαρκούλα πως στο Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου δεν εκλέγονται Κέντρα Πρόληψης αλλά  εκπρόσωποι Κέντρων Πρόληψης – πρόσωπα που έχουν επιδείξει επί χρόνια έργο, με εγνωσμένο κύρος, με μακροχρόνια εμπειρία και συνεισφορά.

Είναι σημαντικό να μνημονευθεί πως το Πανελλαδικό Δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης εκπονήθηκε ως ιδέα στα Γιάννενα και το πρόπλασμά του μορφοποιήθηκε με τη δική μου πρωτοβουλία και προσπάθεια.

4η ανακρίβεια: Ανέφερε ότι το  Δ.Σ. της «Σχεδίας» αποφάσισε ομόφωνα την αποχώρηση από το   Πανελλαδικό Δίκτυο (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.)

Απάντηση: Ουδέν ψευδέστερον !!!

Η απόφαση του Δ.Σ. δεν ήταν ομόφωνη, ήταν κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του  κ. Στουγιάννου, ο οποίος μάλιστα έστειλε και προσωπικά e-mail στο Πανελλαδικό Δίκτυο με το οποίο δήλωνε την άρνησή του για την αποχώρηση και την αντίθεσή του στην απόφαση του Δ.Σ. που παρουσιαζόταν ως ομόφωνη.

Απρεπές ολίσθημα, η νέα Πρόεδρος της «Σχεδίας» να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη με τέτοιο ψεύδος που προσβάλλει βάναυσα τη θεσμική λειτουργία του Κέντρου αλλά και τις απαραβίαστες αρχές της δημοκρατίας για την έκφραση της μειοψηφίας

Ο κ. Στουγιάννος είναι εκπρόσωπος της Π/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και ψάχνουν να βρουν τρόπο να τον αποπέμψουν. Αυτή είναι  η δημοκρατία που πρεσβεύει η κα Μαρκούλα και η «παρέα» της;

  ανακρίβεια:  Μίλησε για εξωστρέφεια και ότι θα εντάξει τη «Σχεδία» σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα.

Απάντηση: Αλήθεια για ποια εξωστρέφεια μιλάει, όταν έχει επιλέξει τον δρόμο του απομονωτισμού αποχωρώντας από το Πανελλαδικό Δίκτυο που ήταν ένα πάγιο όραμα των Προέδρων; Μήπως η νέα Διοίκηση σκέφτεται να ανεξαρτητοποιηθεί και από τον ΟΚΑΝΑ;   Γιατί τελευταία σε μία αφίσα της «Σχεδίας» δεν αναφέρεται καθόλου η συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Όλα τα περιμένουμε από αυτήν τη διοίκηση.

6η ανακρίβεια: Μίλησε για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικών δεδομένων και   προσωπικών δεδομένων

Απάντηση:  Θα έπρεπε να γνωρίζει η κα Μαρκούλα πως η προηγούμενη Διοίκηση είχε υπογράψει σύμβαση και εγκατέστησε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης Οικονομικών Δεδομένων εδώ και χρόνια. Είχε συνάψει σύμβαση για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.                                         

Η κα Μαρκούλα βρήκε μία οργανωμένη καθ’ όλα δομή, που αποτελούσε πρότυπο οργάνωσης και Διοίκησης. Μια δομή που ήταν σημείο αναφοράς για όλα τα Κέντρα Πρόληψης της χώρας.  Η διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, η ανανέωση παγίου και ηλεκτρονικού υλικού πριν λίγα χρόνια έγινε.

Τώρα η νέα Διοίκηση βρήκε ζεστό χρήμα στο ταμείο και βάλθηκε να το μηδενίσει κάνοντας άσκοπες δαπάνες. Κάποιες μάλιστα με στόχο τον έλεγχο κάποιων τοπικών μέσων ενημέρωσης. Αλήθεια, ήταν απαραίτητη η πρόσληψη δύο (2) δημοσιογράφων στη «Σχεδία», ξοδεύοντας 600,00 € τον μήνα; Ποιες υπηρεσίες θα παρέχουν δύο δημοσιογράφοι; Θα κάνουν μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ή στον τοπικό τύπο μια φορά στο τόσο κι αυτό είναι όλο; Δύο δημοσιογράφους ούτε μεγάλοι οργανισμοί δεν έχουν.

Αυτά τα αποθεματικά που βρήκατε κα Μαρκούλα, δημιουργήθηκαν με θυσίες και λελογισμένη διαχείριση των οικονομικών από τις προηγούμενες Διοικήσεις. Είναι χρήματα του Ελληνικού Λαού και οφείλετε να τα σεβαστείτε.

Όσο για τη δήλωση του Δημάρχου ότι «ποτέ δεν έγινε αντίστοιχη ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση» θα του απαντήσω πως ο ίδιος, με δική του επιλογή, συστηματικό και σκόπιμο τρόπο και μεθόδευση την απέτρεψε, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου να ενημερώσω αυτόν και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία, δηλώνω προς εσάς και το Δ.Σ. της «Σχεδίας» αλλά κυρίως στην κοινή γνώμη, πως μέσα από τη θέση ευθύνης που έχω ως Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε) αλλά και ως ιδρυτής και επί δεκαετίες διατελέσας Πρόεδρος της «Σχεδίας» θα παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων και κυρίως τον τρόπο διαχείρισής του.

Φαινόμενα όπως η αδιαφάνεια και η παρελκυστική παραπληροφόρηση για την οικονομική διαχείριση της «Σχεδίας», όπως και πρακτικές εκφοβισμού και απειλών κατά μελών του Δ.Σ., όπως αυτές κατά του κ. Στουγιάννου, θα καταγγέλλονται άμεσα και απερίφραστα.   

Αυτά προς το παρόν.        

Στέφανος Τζιμογιάννης

Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου

Κέντρων Πρόληψης (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.)

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ