Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:03
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Οι άνεμοι συνέχισαν την πολιορκία τους

Off

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι ισχυροί βοριάδες δημιούργησαν όμορφες εικόνες στην παραλίμνια περιοχή, αλλά και προβλήματα στις επιχειρήσεις εστίασης στο μόλο, που είδαν τμήμα του εξοπλισμού τους, να έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

Ομπρέλες, σόμπες υγραερίου, τραπέζια και καρέκλες καταστράφηκαν ή υπέστησαν σημαντικές φθορές από τη μανία των ανέμων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε τμήμα του κιγκλιδώματος στο μόλο, που υποχώρησε και χρειάστηκε να δεθεί πρόχειρα σε πρώτη φάση, για να μην υπάρξει κίνδυνος για κάποιον διερχόμενο περιπατητή.

Η διέλευση από την παραλίμνια περιοχή ήταν από τα ξημερώματα της Τετάρτης μία δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση και για τους πεζούς και για τους εποχούμενους, αφού κλαδιά διαφόρων μεγεθών έσπαγαν από τα δένδρα έπεφταν προς κάθε κατεύθυνση, ενώ οι άνεμοι ξερίζωσαν και ένα δένδρο στην περιοχή του Μάτσικα.

Το Νησί

Η συγκοινωνία με το Νησί για δεύτερη μέρα δεν ήταν εφικτή, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρης Λιούμπος, λόγω των ισχυρών ανέμων και οι μετακινήσεις των κατοίκων γινόταν με βάρκες μόνο από την πλευρά της Δραμπάτοβας. Για αρκετές ώρες ο οικισμός στο Νησί έμεινε χωρίς ρεύμα, μετά από πτώση δένδρου σε κολόνα της ΔΕΗ, με συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να αποκαθιστούν το πρωί της Τετάρτης τη βλάβη.

Χιόνια στο Ζαγόρι

Στα ορεινά του νομού, οι χιονοπτώσεις έκαναν την εμφάνισή τους, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ένταση πάντως, με τον δήμαρχο Ζαγορίου

Γ. Σουκουβέλο να τονίζει, ότι με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, αποχιονιστικά μηχανήματα κινήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και αποκατέστησαν τη βατότητα, ωστόσο οι οδηγοί που επιλέγουν να κινηθούν σε αυτούς τους δρόμους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων ή εάν δεν απαιτείται, να τις έχουν οπωσδήποτε στα αυτοκίνητά τους.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ