Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 10:14
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Ήπια κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου

Off

Τη δυνατότητα μίας διαφορετικής αντίληψης για ήπια κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και περισσότερο χώρο για τους πεζούς, δρομολογούν τα έργα που προωθεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Παρεμβάσεις ξεκινάνε από την οδό Πυρσινέλλα όπου θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια και η στάθμευση θα γίνεται μόνο από τη μία πλευρά και θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και στην οδό Χαρ. Τρικούπη. Στο ίδιο πνεύμα και ανάλογα με τις μελέτες που θα εκπονηθούν θα επέλθουν μεταβολές αργότερα και στην οδό 28ης Οκτωβρίου ώστε υπάρχει μία συνολικά νέα κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Το πρώτο έργο που θα αναμορφώσει ένα τμήμα στο κέντρο της πόλης ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον ανάδοχο. Πρόκειται για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων και πλατειών με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αναβάθμιση δρόμων του κεντρικού οδικού δικτύου της πόλης και συγκεκριμένα των οδών Πυρσινέλλα, Σμύρνης και Ακαδημίας (από Ναπολέοντος Ζέρβα έως Αράπη).

Πρόκειται για αστικές οδούς οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας, τόσο λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου όσο και εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων υποδομών για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

Το έργο που θα εκτελεστεί διασφαλίζει:

  • Την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών, μειώνοντας τους χρόνους καθυστέρησης.
  • Την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, μέσω της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και των διαβάσεων που θα κατασκευαστούν.
  • Την ασφαλή μετακίνηση και τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σημειώνεται από τον Δήμο, ότι ο σχεδιασμός της αναμόρφωσης στηρίχθηκε στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στην ιεράρχηση που κάνει για την κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που σε συνδυασμό με άλλα έργα θα αλλάξει το κέντρο των Ιωαννίνων, θα αμβλύνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα και θα δημιουργήσει τις απαραίτητες και σύγχρονες υποδομές για την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ