Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 03:35
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Βελτιωμένη εικόνα από τις απουσίες υγειονομικών που νοσούν

Off

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η εικόνα των τελευταίων ημερών στους αριθμούς των υγειονομικών που έχουν νοσήσει και απουσιάζουν από την εργασία τους, στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αν και είναι ακόμη πρόωρο να πει κάποιος, ότι έχει αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα των κρουσμάτων, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Στο ΠΓΝΙ, ο αριθμός των νοσούντων υγειονομικών, αποκλιμακώθηκε σημαντικά από τις αρχές της εβδομάδας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Γ. Φλούδας, ενώ το μέτρο της επιστροφής στην εργασία μετά από πενθήμερη καραντίνα, εφαρμόζεται αυστηρά μόνον σε όσους ήταν ασυμπτωματικοί και αφού υποβληθούν σε νέο αρνητικό τεστ.

«Νομίζω, ότι βρισκόμαστε σε ένα καλύτερο σημείο από αυτό πριν λίγες ημέρες, ενώ έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι έλεγχοι. Επίσης, εφαρμόζεται πλέον σε συγκεκριμένου χώρο του νοσοκομείου, η πρόβλεψη για rapid σε όλους τους εργαζόμενους, δύο φορές την εβδομάδα, όπως είναι και η σύσταση από το υπουργείο για να αποφύγουμε τυχόν διασπορά σε τμήματα και κλινικές που είναι δύσκολο να βρεθούν και αντικαταστάτες», σημείωσε ο κ. Φλούδας.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, ο αριθμός των υγειονομικών που απουσιάζουν λόγω νόσησης είναι 35, με δέκα εξ αυτών, να είναι γιατροί και οι υπόλοιποι νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Χατζηκώστα Κων. Καλαμπόκας εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό και την απορία του συνόλου των εργαζόμενων για τους λόγους, που ενώ εφαρμόζεται η πενθήμερη καραντίνα για τους νοσήσαντες, που επιστρέφουν στη συνέχεια στην εργασία τους, δε συμβαίνει κάτι ανάλογο και με τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής και το υπ. Υγείας αρνείται να τους επαναφέρει στην εργασία τους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου