Επικαιρότητα

Η Ήπειρος αποκτά πρόσβαση σε φυσικό αέριο

Off

Στη σημασία του εφοδιασμού της Ηπείρου με φυσικό αέριο έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Σε δηλώσεις του το Σάββατο στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας σημείωσε για τις πρόσφατες ανακοινώσεις ότι «η Ήπειρος επιτέλους, παρά τα σκαμπανεβάσματα που προηγήθηκαν, αποκτά τελικά φυσικό αέριο όχι μέσω αγωγού αλλά μέσω μεταφοράς Υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Έχουμε μία εργολαβία 30 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα φέρει στη βιομηχανική ζώνη την δυνατότητα εγκατάστασης και από εκεί μεταφοράς φυσικού αερίου για επιχειρηματική και για οικιακή χρήση», όπως είπε.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως ετοιμάζεται και ο νέος κλιματικός νόμος ο οποίος έχει ήδη συζητηθεί στη Βουλή προκαταρκτικά με την συμμετοχή του πρωθυπουργού και όλων των κομμάτων. Νόμος ο οποίος «θεωρείται δίκαια ότι είναι ένας κλιματικός νόμος από τους πιο προχωρημένους από τους πιο ρεαλιστικούς και από τους πιο φιλόδοξους στον σημαντικό αγώνα που κάνει κάθε κράτος να προσαρμοστεί στην ανάγκη συμφιλίωσης επιτέλους του ανθρώπου με το περιβάλλον», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.

Για την προετοιμασία από πλευράς Περιφέρειας και Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε:

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε η περιφέρειά μας αντιμετώπισε την αντιπυρική περίοδο με θετικό τρόπο. Δεν είχαμε ευτυχώς τα φαινόμενα που χτύπησαν με βαναυσότητα πολλές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας. Παρά ταύτα, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν όπως λένε», τόνισε ο κ. Τασούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην μέριμνα από πλευράς της Περιφέρειας Ηπείρου κάνοντας αναφορά στον περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για τις ενέργειές τους, προκειμένου να παραδοθούν οχήματα ικανά να μεταφέρουν προσωπικό και εξοπλισμό, να έχουν πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία, οχήματα δηλαδή τα οποία θα παίξουν  ένα σημαντικό ρόλο στην περίφημη πρόληψη η οποία χρειάζεται όλο το χρόνο και ιδίως  σε περιοχές που ένα συνηθισμένο όχημα δεν μπορεί να πλησιάσει.

Η κυβερνητική θητεία

Ο κ. Τασούλας ρωτήθηκε και για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης στην τετραετία.

«Ο πρωθυπουργός έχει προσδιορίσει το χρόνος και έχουμε μπροστά μας  παραπάνω από ένα χρόνο ωφέλιμο ώστε να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο. Οι κυβερνητικές θητείες να εναρμονιστούν με την συνταγματική πρόβλεψη. Καιρός είναι να προσαρμοστεί το πολιτικό σύστημα στην συνταγματική πρόβλεψη.  Οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν- η τετραετία είναι ικανός χρόνος, σε ποιον θα παραδώσουν και πάλι το τιμόνι της χώρας» επεσήμανε μεταξύ άλλων. Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας ανέφερε ότι «ο εμβολιασμός είναι ακίνδυνος,  ασφαλής και αποτελεσματικός. Όλα τα πρόβλημα έχουν λύση και απάντηση και μάλιστα διαθέσιμη: Τον εμβολιασμό».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου