Επικαιρότητα

Καλλιτέχνης ο πάγος στο παραλίμνιο

Off

Στις όμορφες εικόνες με τα γλυπτά και τις συνθέσεις που δημιούργησε ο πάγος, εξαντλήθηκε το κύμα κακοκαιρίας σε ό,τι αφορά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων κει ειδικότερα την πόλη και το παραλίμνιο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν τη Δευτέρα υποχώρησαν από το βράδυ, όμως είχαν ήδη καλλιεργήσει το έδαφος για τη δημιουργία ενός στρώματος πάγου και στο οδόστρωμα, αλλά και στα δένδρα και σε αντικείμενα και στον αστικό εξοπλισμό, όπως παγκάκια, κάγκελα, φωτιστικά, μέχρι και καλαθάκια απορριμμάτων. Έτσι, οι μοναδικές αυτές δημιουργίες από νωρίς το πρωί της Τρίτης προκάλεσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών, ερασιτεχνών, αλλά και κάποιων επαγγελματιών φωτογράφων, που με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα, απαθανάτισαν τη μοναδική αυτή γλυπτοθήκη στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων.

Ο πάγος άρχισε σταδιακά να λιώνει με τις αχτίδες του ήλιου, όμως με τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν και σήμερα, θα διατηρηθούν σε κάποιο βαθμό και την Τετάρτη, ίσως και αύριο Πέμπτη, οπότε και αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και αντίστοιχα υποχώρηση του παγετού.

Η κατάσταση πάντως με τον καιρό στην περιοχή την Τρίτη, ήταν πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τη Δευτέρα, αφού κόπασαν οι άνεμοι, παρόλα αυτά σημειώθηκαν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε ορεινές περιοχές, με τον υδράργυρο να πέφτει στους – 18 βαθμούς στη Μηλιά Μετσόβου, στους -14 στη Βωβούσα και στους -13 στο Μέτσοβο. Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων νωρίς το πρωί, ο υδράργυρος έπεσε στους -6 βαθμούς, όμως το μεσημέρι, έφτασε τους 7 βαθμούς.

Αλάτι σε επιλεγμένα σημεία

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Ιωαννιτών ανταποκρίθηκε όπου παρέστη ανάγκη στο παραλίμνιο μέτωπο και έριξε αλάτι σε συγκεκριμένα σημεία, όπου είχε συγκεντρωθεί νερό τη Δευτέρα, που μετατράπηκε σε πάγο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, αλατιέρες του δήμου έριξαν αλάτι από νωρίς το πρωί στη λεωφόρο Καρ. Παπούλια, που δόθηκε σε κυκλοφορία το πρωί, όπως και στην οδό Στρατ. Παπάγου, που παραδόθηκε σε κυκλοφορία λίγο μετά τις 11 το πρωί. Η οδήγηση όμως θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι οι χαμηλές θερμοκρασίες να υποχωρήσουν αρκετά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ