Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:41
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2022
Ήπειρος

Εικόνες μνήμης και τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Off

Μία πρωτότυπη, συμβολική εκδήλωση με την αναπαράσταση της σκηνής με τις σημαίες στη λίμνη από τους «Κυνηγούς»

Μία ωραία εικόνα έδωσαν οι κόκκινες σημαίες στις βάρκες στη λίμνη των Ιωαννίνων το μεσημέρι της Τρίτης στον Μώλο. Μία συμβολική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, που έφερνε ξανά πίσω την εμβληματική σκηνή από την ταινία «Οι κυνηγοί» η οποία γυρίστηκε στην πόλη.

Στα Γιάννενα και στο Ζαγόρι που βρέθηκαν τόσες φορές να «πρωταγωνιστούν» με τον τρόπο τους στις ταινίες που γύρισε σε αυτούς τους τόπους ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης με το παγκόσμια αναγνωρισμένο έργο του.

Το πρόσκληση για την εκδήλωση στην πλατεία Μαβίλη, έκανε η οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ, σε μια ιδέα και με την συμβολή του Αλέξανδρου Λαμπρίδη, Ηπειρώτη σκηνοθέτη και συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Περίπου 150 Γιαννιώτες και Γιαννιώτισσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν παρά το πολύ κρύο.

«Θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε αυτή την δύσκολη επέτειο των δέκα χρόνων από τον τραγικό χαμό του Θόδωρου Αγγελόπουλου, γιατί το έργο του είναι εδώ ζωντανό σαν κάλεσμα για τους επόμενους ιχνηλάτες, τους επόμενους σκυταλοδρόμους της δημιουργίας αλλά και των αγώνων που ο ίδιος περιέγραφε μέσα από τις ταινίες του. Της συλλογικής περιπέτειας των ανθρώπων», σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Αλ.. Λαμπρίδης.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ