Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:05
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αυγούστου 2015
Ήπειρος

Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις

Off

Το μερίδιο της ευθύνης που αναλογεί στη δημοτική αρχή που αποτελεί άλλωστε συνέχεια της προηγούμενης και μετρά ουσιαστικά σχεδόν 4 ½ χρόνια άσκησης της δικής της πολιτικής στο δήμο Ιωαννιτών, ανέλαβε για μία σειρά θεμάτων, ο αντιδήμαρχος Δημ. Νάστος. 
Η εποχή που τα στελέχη της δημοτικής αρχής επέρριπταν τις ευθύνες για ό,τι στραβό συνέβαινε ή για ό,τι καλό δε γινόταν στο δήμο, στις προηγούμενες δημοτικές αρχές, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η δημοτική αρχή Μπέγκα καλείται να βάλει τη δική της σφραγίδα στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της πόλης αλλά και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 
Η κατάσταση βέβαια εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη σε πολλά ζητήματα, ενώ στα προβλήματα της γραφειοκρατίας που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν στους δήμους ήρθαν να προστεθούν και τα προβλήματα που συσσώρευσαν τα capital controls.
Στο κλίμα αυτό αναφέρθηκε ο Δημ. Νάστος τονίζοντας πως υπάρχει ένας πραγματικός Γολγοθάς τον οποίο πρέπει να ανέβουν οι φορείς της αυτοδιοίκησης για να φτάσουν στην υλοποίηση έργων και δράσεων, που παλαιότερα λυνόταν και υλοποιούνταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
«Είναι αδιανόητο και θα πρέπει να το δούμε συνολικά ως αυτοδιοικητικοί το ότι χρειαζόμαστε οκτώ μήνες για να εκταμιευτούν χρήματα για μία συγκεκριμένη δαπάνη, επί εγκεκριμένης μελέτης. Και η γραφειοκρατία αυξήθηκε αλλά και υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση των υπηρεσιών», σημείωσε ο κ. Νάστος, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής για διάφορα ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα της πιστοποίησης των παιδικών χαρών. Το να έχουμε παραδώσει ουσιαστικά μία παιδική χαρά πιστοποιημένη τα τρία τελευταία χρόνια δεν είναι επιτυχία και οι πολίτες έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται. Υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε πολλά ζητήματα», τόνισε ο κ. Νάστος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου