Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:06
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αυγούστου 2015
Ήπειρος

Λύσεις κόντρα στα προβλήματα

Off

Όλο το βάρος στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων δίνει η διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα, με στόχο να μην επηρεαστεί η παροχή Υγείας σε κανένα επίπεδο. 
Μιλώντας στο Itv ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα Λάμπρος Γεωργόπουλος. σημείωσε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου επηρεάστηκε από τον έλεγχο κεφαλαίων κυρίως στο επίπεδο των προμηθειών, αφού οι προμηθευτές δεν μπορούσαν να κάνουν παράδοση. Διέξοδο έδωσαν λύσεις όπως ο δανεισμός ιατρικο-φαρμακευτικού υλικού από άλλα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και το Πανεπιστημιακό, ή η προμήθεια από τοπικούς προμηθευτές.
«Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τα οποία όμως διαχειριστήκαμε. Ήταν μια δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη κατάσταση. Καταφέραμε να μην ακυρωθεί καμία προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση και να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα το νοσοκομείο» λέει ο κ. Γεωργόπουλος.
Στα προβλήματα καταγράφεται και η μείωση προσωπικού μέσω συνταξιοδότησης υπαλλήλων καθώς μέσα στον Ιούνιο έφυγαν 12 άτομα. «Είχαμε ένα μικρό κύμα φυγής και παρατηρούνται ελλείψεις που δεν ξέρουμε πότε και αν θα αναπληρωθούν» σημειώνει σχετικά ο διοικητής για να συμπληρώσει και για τις αλλαγές που έγιναν: «Η οργανωτική δομή του νοσοκομείου έχει αλλάξει στα δύο τρίτα καθώς νέα διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας είναι η κα. Μανατάκη (σ.σ. διαδέχτηκε τον Βασίλη Ευταξία) ενώ διευθύνουσα της Νοσηλευτικής είναι η κα. Μάντζιου που διαδέχτηκε την κα. Αποστόλου.

Οι διοικητές 
Ο κ. Γεωργόπουλος ρωτήθηκε και για το θέμα των διοικήσεων των Νοσοκομείων το όποιο κλείνει με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Συγκεκριμένα, το μνημόνιο καταργεί τροπολογία του υπουργού και έτσι δεν μπορούν να τοποθετηθούν νέοι διοικητές. 
«Είναι άδικο να πυροβολούνται οι διοικητές των νοσοκομείων εδώ και 8 μήνες σχεδόν κάθε εβδομάδα και να βρίσκονται υπό καθεστώς αμφισβήτησης. Την ώρα που οι διοικητές κρατάνε με νύχια και με δόντια τα νοσοκομεία της χώρας διεκπεραιώνοντας σωρεία υποθέσεων. Όλοι μας έχουμε τριετή συμβόλαια και επιλεγήκαμε μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες τις οποίες ενέκριναν τα κλιμάκια της τρόικα. Τα βιογραφικά μας είναι στη διάθεση όλων. Εγώ δεν είχα δεχτεί να καταθέσω την παραίτησή μου και μάλιστα είχα ζητήσει από τον υπουργό να προσωποποιήσει τους λόγους που μου ζητά την παραίτηση. Τώρα, με την ψήφιση του Μνημονίου, και αφού πια ξεκαθαρίστηκε η όλη υπόθεση, θα μπορούμε και εμείς να εργαστούμε και να ολοκληρώσουμε μια σειρά από ζητήματα τα όποια έμεναν σε εκκρεμότητα καθώς δεν ξέραμε τι θα γίνει τελικά». 
Στις προτεραιότητες της διοίκησης είναι να αναβαθμιστεί τεχνολογικά το Νοσοκομείο και να αποκτήσει ασύρματο δίκτυο σχεδόν σε όλους τους χώρους. «Θα γίνει σύντομα πράξη και αυτό θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλων των εργασιών. Θέλουμε ένα smart νοσοκομείο και θα υπάρχει ασύρματο δίκτυο παντού εκτός από κάποιους συγκεκριμένους χώρους που εμείς θα επιλέξουμε για ιατρικούς λόγους να μην υπάρχει». 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου