Ήπειρος

Σύμπραξη για μία νέα στρατηγική πολιτισμού

Off

Την υποψηφιότητα της πόλης των Ιωαννίνων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στηρίζει με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου. Στην ανακοίνωσή του το δημ. συμβούλιο αναφέρεται σε ένα δύσκολο και φιλόδοξο εγχείρημα, που ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μεγάλη πρόκληση.
«Ο Δήμος Ιωαννιτών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης «Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών» ήδη εργάζονται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.
Τίποτε, όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς τη στήριξη όλων των Δήμων της Ηπείρου, οι οποίοι πέραν του ότι έχουν να επιδείξουν σημαντικούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, διαθέτουν ακμαίο ανθρώπινο δυναμικό, ικανό να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτιστικής στρατηγικής, που όλοι μαζί θα χαράξουμε για να βγάλουμε την Ήπειρο από την απομόνωση και την εσωστρέφεια».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου τόνισε, ότι δεν έχει να ωφεληθεί μόνον η πόλη των Ιωαννίνων από την απόκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αλλά και όλοι οι δήμοι της Ηπείρου.
«Οι συνθήκες, θεωρώ είναι ιδανικές σήμερα, αφού οι μεγάλοι οδικοί άξονες την καθιστούν και πάλι κόμβο μεγάλων εμπορικών οδών, για μεταφορά προϊόντων, ηθών, εθίμων, ιδεών, λαών.
Η πρόταση αυτή αφορά όχι μόνο την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά ολόκληρη την Ήπειρο και επειδή θα επιφέρει σημαντικά οφέλη κοινωνικά , οικονομικά, πολιτιστικά, ο δήμος Ζαγορίου προέβη στη λήψη απόφασης για την υποστήριξη της υποψηφιότητας «ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», τόνισε ο κ. Σπύρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου