Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:47
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αυγούστου 2015
Ήπειρος

Ανάπτυξη με επίκεντρο τον τουρισμό

Off

Αρκετά μεγάλη πίστωση χρόνου, υπομονή και κυρίως χρήματα που είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να βρεθούν, θα χρειαστεί ο δήμος Κόνιτσας για να προχωρήσει στην υλοποίηση του αναπτυξιακού μοντέλου για την περιοχή τα επόμενα χρόνια. 
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να είναι ένας δυναμικός κλάδος για την Κόνιτσα, όμως αφενός η έλλειψη βασικών υποδομών, κυρίως όμως η έλλειψη προοπτικών για όσους ασχολούνται με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον του δήμου και των κατοίκων στον τουρισμό. 
Η περιοχή της Κόνιτσας μπορεί να αναπτυχθεί και να επικεντρωθεί σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδρέα Παπασπύρου στην ανάπτυξη του θρησκευτικού, του ιαματικού και του περιβαλλοντικού – οικολογικού τουρισμού. Αυτός άλλωστε ήταν εξαρχής και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής πλην όμως οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, έχουν ως αποτέλεσμα οι σχεδιασμοί αυτοί να μετατεθούν χρονικά προς το απώτερο μέλλον. 
Ο κ. Παπασπύρου μιλώντας χθες στο ITV τόνισε, ότι η περιοχή έχει πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως αυτές στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου ή το Θερινό Σχολείο, που έφεραν πολύ κόσμο και επισκέπτες στην περιοχή. 
Επίσης όμως τόνισε, ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μέσω της παράλληλης ενίσχυσης των ιαματικών λουτρών στον Αμάραντο και τα Καβάσιλα.
«Υπήρξαν στο παρελθόν δυσλειτουργίες και θεσμικά εμπόδια που δεν επέτρεψαν να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Επιχειρούμε ουσιαστικά να κάνουμε μία επανεκκίνηση αυτών των δυνατοτήτων και πιστεύουμε, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο κ. Παπασπύρου.

Έκκληση για το γεφύρι
Για πολλοστή φορά στο μεταξύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο δήμαρχος Κόνιτσας απηύθυνε έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα και προς κάθε υπηρεσία ώστε να ενδιαφερθούν για την συντήρηση του γεφυριού της Κόνιτσας, ώστε να μην έχει την τύχη της γέφυρας της Πλάκας.
«Το «αδελφό» γεφύρι της Πλάκας είναι ακόμη όρθιο και περιμένει και ειλικρινά απορώ γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη οι παρεμβάσεις που απαιτούνται. Θα πρέπει δηλαδή να πέσει πρώτα για να ενδιαφερθούν; Είναι μία κραυγή αγωνίας, την οποία εκφράζουμε συχνά και συνέχεια γιατί τώρα είναι ο καιρός που πρέπει να γίνουν οι εργασίες συντήρησης του γεφυριού», τόνισε ο κ. Παπασπύρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου