Επικαιρότητα

Ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές προκάλεσε έκρηξη σε φιάλη υγραερίου

Off

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί, παρά μόνον υλικές ζημιές στα παρακείμενα διαμερίσματα των πολυκατοικιών στην οδό Πατσιμάδη 8, όταν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε έκρηξη σε μία φιάλη υγραερίου, που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες θέρμανσης σε ισόγειο διαμέρισμα.

Σε αυτό διαμένει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που σώθηκαν από θαύμα, καθώς όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες τους και τις καταθέσεις τους στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, όταν προσπάθησαν να ανάψουν τη σόμπα υγραερίου για να ζεσταθούν. Ξαφνικά όμως, η φιάλη εμφάνισε διαρροή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φλόγες. Η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν εκείνη, που μέσα στον πανικό της πρόλαβε να βγάλει έξω από την πόρτα του σπιτιού της, τη φιάλη, η οποία σε ελάχιστα δευτερόλεπτα εξερράγη!

Τα θραύσματα από τη φιάλη, όπως όμως και από ένα δίκυκλο που βρισκόταν στην πάροδο της Πατσιμάδη, σφηνώθηκαν σε πόρτες, παράθυρα και παντζούρια στην απέναντι πολυκατοικία, ενώ έσπασαν όλα τα τζάμια σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες μέχρι και τον τέταρτο όροφο!

Επί τόπου έσπευσαν άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα, με τους πυροσβέστες να αντικρίζουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο, ευτυχώς όμως χωρίς να έχει τραυματιστεί κανείς, όπως ανέφερε ο Γεώργιος Ματακούλης, διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων.

Οι περίοικοι που προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα σπασμένα τζάμια από τις εισόδους των διαμερισμάτων τους, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο τυχεροί στάθηκαν και οι δύο ηλικιωμένοι και οι ίδιοι, αλλά και κάθε ένας όπως τα παιδιά που την ώρα της έκρηξης επιστρέφουν στο σπίτι τους από το σχολείο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ