Ήπειρος

Θερμός Σεπτέμβριος για τους εργαζομένους

Off

Ιδιαίτερα θερμός αναμένεται να είναι ο φετινός Σεπτέμβρης όχι εξαιτίας υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα, αλλά εξαιτίας των μέτρων που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή ως εφαρμογή της συμφωνίας και του τρίτου μνημονίου. 
Εκείνοι βέβαια που αναμένεται να πληγούν για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, όπως φυσικά και ο ιδιωτικός τομέας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαπιστώνουν, ότι από το 2009 έχουν μπει σε ένα τούνελ, που μάλλον οδηγεί σε αδιέξοδο.
Το συνδικαλιστικό κίνημα, παρότι οι ευκαιρίες έχουν δοθεί, θα έλεγε κανείς ότι έχει πέσει νωρίς σε χειμερία νάρκη και πλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος πιστεύουν και οι ίδιες, ότι μπορούν να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους, ώστε να ακολουθήσουν τις προτροπές ή τις όποιες αποφάσεις ληφθούν για κινητοποιήσεις. 
Οι κινητοποιήσεις πάντως είναι μονόδρομος σύμφωνα με τον πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκο Φασούλη, που σχολίασε τα μέτρα που έρχονται στη Βουλή το επόμενο διάστημα ως απόρροια της συμφωνίας με τους εταίρους. Μέτρα που όπως είπε, βάζουν ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τη λαίλαπα των προηγούμενων ετών και των προηγούμενων μνημονίων.
Η κατάσταση είναι δεδομένο ότι θα δυσκολέψει κι άλλο για τους εργαζόμενους στη χώρα. Φτάσαμε στο σημείο ακόμη και με αυτή τη νέα κυβέρνηση στην οποία είχε επενδύσει πολύς κόσμος που τη στήριξε, να κάνουν άγαλμα οι εργαζόμενοι στους εργοδότες που τους κρατούν στη δουλειά έστω με 400 ευρώ το μήνα. Αυτό όμως δε μπορεί να συνεχιστεί γιατί σε λίγο δε θα υπάρχει κανείς να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, δε θα υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης και η φτώχεια και η ανεργία θα μεγαλώνουν. Η ΔΕΘ είναι ένα πρώτο βήμα σύγκρουσης με αυτή την πολιτική», τόνισε ο κ. Φασούλης, που εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η ίδια η σκληρή πραγματικότητα θα υποχρεώσει τους πολίτες να βγουν στους δρόμους. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου