Πολιτισμός

«Διά σιδήρου» στον Πολυχώρο Δ. Χατζής

Off

«Διά σιδήρου» είναι ο τίτλος της έκθεσης μεταλλογλυπτικής του Κωνσταντίνου Πιέτα που φιλοξενεί το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών στην εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής». Μία έκθεση πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα με τον καλλιτέχνη να καταθέτει την προσωπική του ματιά αναφορικά με τη γλυπτική μετάλλων.

Ο Κων. Πιέτας ενώνει το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο και μέσα από την ιδέα της χρήσης του μετάλλου, στέλνει και ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της ανακύκλωσης αφού επαναχρησιμοποιεί παλιά αντικείμενα δίνοντάς τους νέα μορφή και χρήση, όπως είπε άλλωστε και ο ίδιος. Τον Κων. Πιέτα και την έκθεση προλόγισε για λογαριασμό του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών, η Μαρία Βλάχου.

Έργα του Κων. Πιέτα από μέταλλα κοσμούν την πόλη της Πρέβεζας, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Παπάφειο ίδρυμα Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, το ΕΠΑΛ Πρέβεζας και άλλα κτίρια και δομές.

Ο Κωνσταντίνος Πιέτας ασχολείται και με τη ζωγραφική σε χαρτί με στυλό. Έχει κάνει 11 ατομικές και 33 ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου και λειτουργεί καθημερινά από τις 18.00 έως τις 21.00.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου