Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 09:49
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2015
Ήπειρος

Ξανά η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου

Off

Ένα πελώριο μηδενικό ήταν εγγεγραμμένο ως πίστωση δίπλα στον κωδικό για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2015, γεγονός που επιβεβαίωσε κάνοντας λόγο για επιεικώς απαράδεκτη στάση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. 
Στην πίστωση αυτή θα έπρεπε να είχε ενταχθεί τουλάχιστον το έργο τοποθέτησης του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στη Λιμνοπούλα, που είχε ανακοινωθεί από τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα, μαζί με άλλα έργα αθλητικών υποδομών της περιοχής, τον Ιανουάριο του 2015 λίγο πριν τις εκλογές.
Ο κ. Συναδινός που πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία στα Ιωάννινα στο περιθώριο της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως για ολόκληρη την Ήπειρο στο ΠΔΕ ήταν εγγεγραμμένοι δύο κωδικοί, εκ των οποίων ο ένας είχε μηδενική πίστωση.
Δεσμεύτηκε ωστόσο, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ΓΓΑ βλέποντας και κατανοώντας τα σοβαρά προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λιμνοπούλα και όχι μόνο, θα εγγράψουν χρήματα στον προϋπολογισμό του 2016 στο ΠΔΕ.
Η διάθεση άλλωστε της ΓΓΑ να ενισχύσει την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ φάνηκε, όπως είπε, με την αύξηση της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης έτσι ώστε εκτός από τις ανελαστικές δαπάνες και τη μισθοδοσία του προσωπικού, να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης των υποδομών.

Το Κολυμβητήριο
Ο κ. Συναδινός βρίσκεται από χθες στα Ιωάννινα επικεφαλής κλιμακίου της ΓΓΑ που αποτελείται από μηχανικούς και συνεργάτες και χθες επισκέφτηκε διαδοχικά τις εγκαταστάσεις στο Πανηπειρωτικό, στο Κολυμβητήριο και στο Εθνικό στάδιο.
Κατά την επίσκεψή του στο Κολυμβητήριο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τα σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις, σε  μία ιδιαίτερα κοστοβόρα αθλητική υποδομή, που για να λειτουργήσει απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση.
Ο κ. Συναδινός ρωτηθείς για το εάν η ΓΓΑ επικροτεί το μοντέλο της συνδρομής των χρηστών αλλά και της ενίσχυσης από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, είπε πως δεν είναι στη φιλοσοφία της πολιτικής ηγεσίας η επιβάρυνση των ερασιτεχνικών σωματείων, όταν όμως πρόκειται για κοστοβόρες εγκαταστάσεις, θα πρέπει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται διάφορες ενέργειες.
Έτσι, αφού άφησε ανοιχτό το θέμα των συνδρομών από τους χρήστες του Κολυμβητηρίου, όπως και γίνεται τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, ότι καθοριστικός παράγοντας που μπορεί να δημιουργήσει ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας και εξοικονόμησης πόρων είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου. 
Μάλιστα ανακοίνωσε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη ΓΓΑ στην Αθήνα, με το ΚΑΠΕ, στην οποία θα συζητηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του Κολυμβητηρίου Ιωαννίνων, με την πρόταση όμως του δήμου Ιωαννιτών να έχει απορριφθεί πριν από δύο μήνες, αλλά να ετοιμάζεται για την επανυποβολή της.
«Αν δε μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών, δύσκολα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε μόνοι μας την κατάσταση», τόνισε ο κ. Συναδινός, που εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το ελάχιστο προσωπικό της Λιμνοπούλας.

Σπατάλη και κακοδιαχείριση
Από τις δηλώσεις του κ. Συναδινού δε θα μπορούσε να λείψει και μία τοποθέτηση με πολιτική χροιά καθώς μιλώντας για το επίπεδο των αθλητικών υποδομών στην Ελλάδα, τόνισε, ότι δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε τα δισεκατομμύρια που πέρασαν από τον ελληνικό αθλητισμό. «Από τον αθλητισμό έχουν περάσει πολλά χρήματα που δεν αξιοποιήθηκαν. Αν είχε γίνει καλύτερη διαχείριση και ορθολογική αξιοποίηση η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη σήμερα, αλλά δυστυχώς είχαμε τεράστιες αυθαιρεσίες, σπατάλες και κακοδιαχείριση. Σκεφτείτε μόνο, ότι από τα 10 εκ. ευρώ του 2015 στο ΠΔΕ για τις αθλητικές υποδομές, τα 7,5 εκ. ευρώ αφορούσαν στο νομό Αργολίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχεια των συναντήσεων
Αργά χθες το απόγευμα ο κ. Συναδινός συναντήθηκε το ΔΣ της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και το βράδυ σε ανοιχτή συζήτηση με 
αθλητικούς φορείς και εκπροσώπους αθλητικών σωματείων.
Σήμερα, ο κ. Συναδινός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα, τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γ. Χριστοβασίλη και το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Πανηπειρωτικό. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου