Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:55
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2015
Ήπειρος

Προχωράει η μελέτη για τον άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα

Off

Με τον Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Ρόμπολο συναντήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν θέματα που αφορούν την Κόνιτσα.
Οι κ.κ Παπασπύρου και Ρόμπολος αναφέρθηκαν στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ λόγω των περιορισμένων πόρων που έχουν στη διάθεσή τους.
Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε για την πορεία της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, η οποία μετά από μεγάλη καθυστέρηση προχωράει από το Υπουργείο Υποδομών στην επόμενη φάση (προμελέτη) υλοποίησής της. Υπενθυμίζεται ότι για τη μελέτη του έργου αυτού ο Σταύρος Καλογιάννης είχε εγκρίνει το 2013 πίστωση 2.000.000 ευρώ, ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών. Τους ενημέρωσε επίσης για το υπό αναθεώρηση Χωροταξικό Σχέδιο της Ηπείρου, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, και για τα σοβαρά κενά που παρουσιάζει, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον Δήμο Κόνιτσας, αλλά και γενικότερα. 
Ειδικότερα, ο Σταύρος Καλογιάννης επισήμανε ότι το νέο Χωροταξικό Σχέδιο δεν κάνει καμία αναφορά στον υπό μελέτη άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, και στις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες που θα δώσει στην ευρύτερη περιοχή μόλις ολοκληρωθεί, δεν κάνει αναφορά στα ιαματικά λουτρά Αμαράντου και Καβασίλων και στον τρόπο τουριστικής αξιοποίησής τους, ενώ αγνοεί –με ανεπίτρεπτο τρόπο, όπως σημειώνεται– το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο κ. Καλογιάννης στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει, ότι στο εγκεκριμένο αυτό Σχέδιο περιλαμβάνεται το έργο ύδρευσης της πόλεως των Ιωαννίνων από τις πηγές Αμαράντου, αγνοείται όμως παντελώς το πώς θα υδρεύεται η Κόνιτσα και η ευρύτερη περιοχή της. Επίσης, το υπό αναθεώρηση Χωροταξικό δεν αναφέρεται καν στην προστατευόμενη περιοχή του Γράμμου και στις ενέργειες που είχαν προωθηθεί το 2009, στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, για τη θεσμοθέτησή της.
Αναφερόμενος τέλος στη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας, ο Σταύρος Καλογιάννης τόνισε ότι η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοια πολιτική σύγχυση, με την ανερμάτιστη πολιτική της, τα εσωτερικά προβλήματα που την ταλανίζουν και τους γραφικούς Υπουργούς της, που αδυνατεί να προωθήσει ακόμα και τα τρέχοντα θέματα, με αποτέλεσμα η χώρα να βρίσκεται σε τέλμα και τα προβλήματα να διογκώνονται καθημερινά σε επικίνδυνο βαθμό. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου