Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 05:13
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης από την περιφερειακή αρχή

Off

Θέματα επικαιρότητας που συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο είτε αποτελούν μέρος της τοπικής επικαιρότητας, αλλά θα πρέπει να συζητηθούν στο περιφ. συμβούλιο αποτέλεσαν επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο περιφ. σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γεώρ. Ζάψας.

Με εξαίρεση τις εξελίξεις με το Κλειστό Ξιφασκίας και τη χωροθέτησή του στο Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας στον Κατσικά, ο κ. Ζάψας έδωσε έμφαση στις εξελίξεις για το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας, στα προβλήματα των αγροτών, στις εξελίξεις με το έργο του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου, στο θέμα της σύνδεσης με το φυσικό αέριο, στο σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι στη δομή προσφύγων στον Κατσικά, στο ΣΑΠ και τη μετεγκατάστασή του.

Συνολικά, ο κ. Ζάψας έκανε λόγο για ένα σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης από την περιφερειακή αρχή για όλες τις παρατάξεις του συμβουλίου, με πρώτη αναφορά στο Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας. «Εμείς συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε θετικά από το καλοκαίρι, θέλουμε όμως να δούμε να αναπτύσσεται ένας συνολικός σχεδιασμός για τη χωροθέτηση, τις ανάγκες που θα καλύψει, την έκθεση βιωσιμότητας, το καθεστώς λειτουργίας, τον φορέα διοίκησης και μέχρι σήμερα δε βλέπουμε τίποτε από αυτά».

Ο ποδηλατόδρομος

Η συνάντηση της βουλευτού Ιωαννίνων Μαρ. Κεφάλα με τον υπ. Επικρατείας κ. Σκέρτσο και η επισήμανσή της, ότι ενόψει του έργου του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου, θα πρέπει να εξεταστούν οι ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας για την «κόκκινη γραμμή» της λίμνης, αποτέλεσε επίσης σημείο κριτικής για τον κ. Ζάψα.

«Η κα Κεφάλα πρόσθεσε κάποια νέα δεδομένα στο έργο αυτό. Στην Οικονομική Επιτροπή στις 24 Ιανουαρίου για τον τεχνικό σύμβουλο που θα αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης, είπαμε, ότι δε συμφωνούμε γιατί κανείς δε μας ενημέρωσε ποτέ για την προϋπάρχουσα μελέτη, ούτε ξέρουμε τι προβλέπει. Η συζήτηση αποκτά μεγάλη σημασία ειδικά ενόψει της τελικής διαβούλευσης για το Π.Δ Παμβώτιδας», ανέφερε.

Αγροτικά – φυσικό αέριο

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» στέκεται αλληλέγγυο στις διεκδικήσεις των αγροτών, και συμφωνεί με το πλαίσιο διεκδίκησης αιτημάτων όπως αυτό απεστάλη από την Ένωση Αγροτών Ιωαννίνων.

Με αφορμή επίσης την επίσκεψη του διευθ. συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα και τις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ζάψας τόνισε, ότι η ΔΕΔΑ όφειλε να ενημερώσει για τον σχεδιασμό της, το περιφ. συμβούλιο. «Εμείς δε θέλουμε, ούτε περιμένουμε ενημέρωση για το φυσικό αέριο από τον κ. Τσάκα και την κα Κεφάλα σε μία επίσκεψή τους. Θέλουμε αναλυτική ενημέρωση για τον σχεδιασμό του έργου, τις δυνατότητες κάλυψης, την ταχύτητα εκτέλεσης, τον αριθμό συνδέσεων και τις τεχνικές απαιτήσεις».

Ο σχεδιασμός

για το νέο ΕΣΠΑ

Ειδική αναφορά σε έλλειμμα σχεδιασμού και ενημέρωσης έκανε ακόμη ο κ. Ζάψας με αφορμή τη συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το πενταετές πρόγραμμα δράσης, «το οποίο το πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ», όπως ανέφερε.

Ακόμη, ο κ. Ζάψας είπε πως οι παρατάξεις στο περιφ. συμβούλιο θα ζητήσουν να γίνει συζήτηση στο Σώμα για το θέμα της επάρκειας και υπεράντλησης νερού από το υδάτινο δυναμικό του λεκανοπεδίου, ενώ για το ζήτημα των πρώην συμβασιούχων εργαζόμενων στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα της παραμονής στην εργασία τους, τουλάχιστον για εκείνους που χρειάζονται λίγα ακόμη ένσημα για να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Το ΣΑΠ

Καταλήγοντας, ο κ. Ζάψας επέρριψε την ευθύνη για τη μη ενημέρωση των παρατάξεων για τη συνάντηση και ενημέρωση των τοπικών φορέων στο ΣΑΠ στην ΕΛΕΠΑ, στην περιφ. αρχή, προσθέτοντας, ότι έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο περιφ. συμβούλιο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ