Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 07:48
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Πώς μπορούν πραγματικά να στηριχθούν οι αγρότες

Off

Προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου και την πραγματική στήριξη του αγροτικού κόσμου της χώρας, ώστε αφενός να αντιμετωπίσει την τρέχουσα ενεργειακή και οικονομική κρίση και αφετέρου να μείνει στον πρωτογενή τομέα, διατυπώνει το ΚΚΕ, λίγες ημέρες μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οι οποίες όμως όπως φαίνεται θα συνεχιστούν.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την υλοποίηση μίας σειράς μέτρων στήριξης του εισοδήματος των αγροτών, με το ΚΚΕ όμως όπως ανέφερε ο Δημ. Πιτσιάβας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής του κόμματος να τονίζει σε συνέντευξη Τύπου, ότι πρόκειται για «ψίχουλα» που δεν αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας.

Ακόμη, το ΚΚΕ καταγγέλλει την καλλιέργεια κλίματος τρομοκράτησης των αγροτών από την αστυνομία, με την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα μπλόκα στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο μπλόκο της Άρτας. Χαρακτήρισε τέλος, ελπιδοφόρο το μήνυμα από τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

«Η κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία και να πετάει ψίχουλα. Γιατί ψίχουλα είναι το μέτρο για τους κτηνοτρόφους που υπολογίζεται περίπου στο ένα ευρώ 1 ευρώ το ζώο, ενώ αφήνονται εκτός όλοι όσοι δεν είχαν τζίρο το δίμηνο Ιανουάριο – Φεβρουάριο, αντίστοιχα το μέτρο για το πετρέλαιο αφήνει εκτός τα 2/3 των αγροτών.

Σοβαρές όμως είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου που για μια ακόμη φορά απέρριψε το ψήφισμα των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που κατέθεσαν οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και πριν δύο μήνες τρεις τροπολογίες, που αφορούσαν α) την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, β) την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και γ) μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα. Τροπολογίες που δεν ψηφίστηκαν ούτε από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ούτε από τα κόμματα που ενώ δηλώνουν την συμπαράσταση στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων στην βουλή τα καταψηφίζουν όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιτσιάβας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ