Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 07:57
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Προβληματισμοί για το φωτοβολταϊκό πάρκο στα Άνω Πεδινά

Off

Τους προβληματισμούς της για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα Άνω Πεδινά από τη Μητρόπολη διατηρεί η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Με στόχο την ενημέρωση συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Καταλυμάτων Ν.Ιωαννίνων Λευτέρης Ζαρκάδας και της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων  Ζαγορίου Γιώργος Κωστάκης.

Κατά τη συνάντηση οι πρόεδροι των τουριστικών φορέων επισήμαναν στον Μητροπολίτη πως πρόσφατα κατατέθηκε ο φάκελος της υποψηφιότητας για την ένταξη του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ένα τέτοιο έργο θα αλλοιώσει τα μοναδικά και ιδιαίτερα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Ζαγορίου. Σημείωσαν ακόμη πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται πάνω από εκατό επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι διερωτώνται πώς μπορεί να προχωρήσει αυτή η επένδυση, χωρίς να έχει αρνητικές συνέπειες για το τουριστικό προϊόν, με δεδομένο πως το Ζαγόρι είναι συνυφασμένο για τους επισκέπτες με την παράδοση και τη φυσική ομορφιά χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, από την πλευρά του ο Μητροπολίτης υποστήριξε πως το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν θα φαίνεται από τα Άνω Πεδινά, οπότε δεν θα αποτελεί πρόβλημα για την τοπική κοινωνία, ενώ θεώρησε πως το έργο δεν θα φέρει σε κίνδυνο την ένταξη του Γεωπάρκου στα μνημεία της UNESCO.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων «παραμένει στην αρχική της θέση πώς, αν και η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ είναι απαραίτητη, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελέσει κίνδυνο για το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο και τη βιωσιμότητα των ήδη δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου