Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 02:04
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Στο στόχαστρο η πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία

Off

Η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας, όπως έγινε και τον Ιανουάριο, με την αντίστοιχη κινητοποίηση για την Υγεία, βρέθηκε στο στόχαστρο των συμμετεχόντων στην χθεσινή Ημέρα Δράσης για την Παιδεία, που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ με τη συνεργασία εκπαιδευτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Οι ημέρες δράσης που εγκαινίασε και υλοποιεί η ΑΔΕΔΥ, επιχειρείται να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο δημόσιας παρέμβασης του συνδικαλιστικού φορέα της δημόσιας διοίκησης για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, με προμετωπίδα τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας και από τον ερχόμενο μήνα και αυτό της ακρίβειας. Στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έγινε η συγκέντρωση, απηύθυναν χαιρετισμό στελέχη της ΑΔΕΔΥ και των εκπαιδευτικών συλλόγων και φορέων, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική του υπ. Παιδείας που όπως είπαν, σε καιρό πανδημίας, το μόνο που κατάφερε να κάνει, ήταν να ενισχύσει αντιδημοκρατικές μεθόδους λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, χωρίς επαρκή υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Στα τοπικά μέσα μίλησαν ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημ. Μπράτης, ο γεν. γραμματέας της ΟΛΜΕ Θοδ. Μαλαγάρης, η Γιώτα Βενετοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ Πρέβεζας και Άρτας αντίστοιχα, Παναγ. Λελοβίτης και Κων. Γεωργούλας, οι πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Πρέβεζας και Άρτας Δήμητρα Λάμπρου και Δημ. Χριστοφίδης αντίστοιχα, η πρόεδρος του ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ Βάσω Αμπελογιάννη, ο Κων. Βουλγαρίδης, μέλος της Εκτελεστικής της ΑΔΕΔΥ, ο Ζώης Καπρανάς, ειδ. Γραμματέας της ΔΟΕ και ο Τάσος Τόκας, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου