Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 02:07
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Συνεργασία για τον σχεδιασμό αστικών πολιτικών

Off

Την 5η Διεθνή Συνάντηση των εταίρων του Δικτύου URBACT ΙΙΙ και συγκεκριμένα των εταίρων που μετέχουν στο Δίκτυο Σχεδιασμού Δράσης IoTX-change, ήταν ο Δήμος Δωδώνης κατά το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Το δίκτυο URBACT είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγών και μάθησης που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του στόχου για την εδαφική συνεργασία, ως μέρος των προγραμμάτων της για τη διακρατική συνεργασία. Ο στόχος του δικτύου είναι να τονώσει την καινοτομία για αστική αναζωογόνηση, ενθαρρύνοντας τις πόλεις και κωμοπόλεις να εντοπίσουν, να μεταφέρουν και να διαδώσουν καλές πρακτικές.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του URBACT III επικεντρώνονται σε τέσσερις κύριους στόχους:

– Βελτίωση της ικανότητας των πόλεων να υλοποιούν βιώσιμες αστικές πολιτικές

– Βελτίωση στο σχεδιασμό αστικών πολιτικών

– Βελτίωση στην υλοποίηση πολιτικών στις πόλεις

– Κεφαλαιοποίηση και ανταλλαγή της γνώσης.

Η συνάντηση που «φιλοξενήθηκε» διαδικτυακά από το Δήμο Δωδώνης ήταν η πέμπτη της δεύτερης φάσης του δικτύου Σχεδιασμού Δράσης IoTX-change στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Δωδώνης.

Το πρόγραμμα IoTXchange αφορά το Διαδίκτυο των Πραγμάτων ως μέσο πολιτικής για την αλλαγή της πόλης. Ενθαρρύνει τη δημιουργία ενός δικτύου Ευρωπαίων εταίρων που δεσμεύονται στο σχεδιασμό σχεδίων ψηφιοποίησης που βασίζονται σε λύσεις Internet of Things (IoT) για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μικρομεσαίες πόλεις της ΕΕ. Η μεθοδολογία URBACT που βασίζεται στη διακρατική συνεργασία μεταξύ των πόλεων και τη δέσμευση τοπικών ομάδων προσφέρει στο δίκτυο των 8 πόλεων που συμμετέχουν τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει η καθεμία ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης που θα μας καθοδηγήσει σε μια νέα εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση και με μια εικονική ξενάγηση της Δωδώνης και της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς, η οποία έγινε από τον τοπικό υπεύθυνο του προγράμματος, Σπύρο Παπαδημητρίου και τη συνεργάτιδα του προγράμματος, Ειρήνη Μπράχου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ