Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:47
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2022
Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΖΗΤΗΣΕ Η ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-Να παραταθούν οι συμβάσεις στα νοσοκομεία

Off

«Η κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία τους συμβασιούχους των νοσοκομείων, αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων και το δημόσιο συμφέρον» υπογραμμίζει η Μερόπη Τζούφη. Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, μετέφερε την αγωνία 8.000 συμβασιούχων και επικεντρώθηκε στους 220 εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η σύμβαση των οποίων λήγει στις 31 Μαρτίου.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «αν και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης στα νοσοκομεία, πρόκειται να οδηγηθούν στην ανεργία λόγω της κυβερνητικής επιλογής να παραδώσει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες».

Πιο ειδικά, τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το πλαίσιο που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: ένα πλαίσιο που προέβλεπε ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων με τα νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Παράλληλα, το Δημόσιο εξοικονομούσε 70 εκατ. € το χρόνο και το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων, περίπου 500.000 €.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την παράταση των συμβάσεων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022, όπως και τη δέσμευση πως θα αποτραπεί η είσοδος των εργολάβων. Επίσης, ζήτησε να καταρτιστούν νέα και ενδυναμωμένα οργανογράμματα που θα περιγράφουν τις ανάγκες στελέχωσης και θα περιλαμβάνουν μόνιμες θέσεις εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε την ενισχυτική μοριοδότηση των ήδη συμβασιούχων, παρόμοια με τις προσλήψεις στους ΟΤΑ κα στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η βουλευτής κάλεσε τον υπουργό και την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ενώ ζήτησε την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο εδώ και δύο χρόνια δίνει αβοήθητο τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ