Επικαιρότητα

Πρόβλημα η υπερβολική ταχύτητα στους δρόμους

Off

Από τη σκοπιά της οδικής ασφάλειας το καλό νέο είναι ότι στην Ήπειρο δεν είχαμε κανένα θανατηφόρο τροχαίο τον Φεβρουάριο. Για μία ακόμα φορά όμως πολλές ήταν οι σοβαρές παραβάσεις στους δρόμους μεταξύ των οποίων κυρίαρχη η υπερβολική ταχήτητα.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο φέτος, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο για την Ήπειρο όπως ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία αναφέρουν 8 τροχαία ατυχήματα τον Φεβρουάριο έναντι 6 τον Φεβρουάριο του 2021. Δεν είχαμε κανένα θανατηφόρο τροχαίο, είχαμε όμως ένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό και 7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου Από τα τροχαία αυτά που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες έναντι 8 το 2021.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση πινακίδας STOP  και παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.328 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. Μεταξύ αυτών είναι και οι 1044 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα που συνιστούν το ένα τέταρτο περίπου των συνολικών παραβάσεων.

Τον Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν ακόμα 88 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 49 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 719 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ