Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 09:11
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

«Οι αυτοσχεδιασμοί πρέπει να σταματήσουν στην πόλη»

Off

Να σταματήσουν οι αυτοσχεδιασμοί ζητά η παράταξη Ιωάννινα 2023 της Τ. Καλογιάννη μετά και τη σύσκεψη για την αξιοποίηση του κτιρίου του Παλαιού Πανεπιστημίου που έγινε με τις δημοτικές παρατάξεις σε κάλεσμα του δημάρχου.

Θεωρεί δε ότι δημιουργήθηκαν τετελεσμένα μετά την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία Διοικητικού Κέντρου στο κτίριο της οδού Δομπόλη.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η παράταξη:

«Από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος με θέμα την αξιοποίηση του ακινήτου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, αλλά και από την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως τιθέμεθα προ τετελεσμένων και προειλημμένων αποφάσεων.

Γιατί, με την υποτιθέμενη «ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση» της δημοτικής αρχής, αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες κάθε εναλλακτικό σενάριο για τη χωροθέτηση του κτιρίου που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και προκρίθηκε ως μόνη και ενδεδειγμένη λύση αυτή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου επί της Δομπόλη.

Είναι φανερό πλέον ότι η συγκεκριμένη λύση μεθοδεύεται και μάλιστα, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους μελέτη (αξιοποίησης κτιριακού αποθέματος, αναγκών της πόλης, κυκλοφοριακή, αρχιτεκτονική, κλπ) και κυρίως χωρίς να έχει προηγηθεί ένας πραγματικός δημόσιος διάλογος».

Και προσθέτει:

«Έχουμε τονίσει επανηλειμμένα ότι οι χωροθετήσεις και χρήσεις των κτιρίων είναι παράλογο να αλλάζουν με την εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις εξουσίας. Από καμία αρχή του σύγχρονου δημόσιου management δεν προκύπτει κάθε νέα αρχή να απορρίπτει την εργασία που έχει προηγηθεί και να αναπροσαρμόζει τους σχεδιασμούς σύμφωνα με τις δικές της απόψεις ή και –ακόμη χειρότερα- σύμφωνα με τις τυχαίες επιθυμίες της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Δήμαρχος βιάστηκε να ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη για συγκεκριμένη χρήση, γιατί προηγουμένως δεν είχε προχωρήσει σε μία συνολική καταγραφή του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και σε μία σοβαρή αποτύπωση των αναγκών της πόλης.

Σήμερα, και υπό τη δέσμευση των συμφωνηθέντων με την ΕΤΑΔ ΑΕ, είναι φυσιολογικό να αγωνιά για μία οποιαδήποτε λύση και να αδημονεί για το πότε θα εγκατασταθεί ένας κατασκευαστής με αντικείμενο την ανακατασκευή του κτιρίου στη Δομπόλη και, ας προκύψει οτιδήποτε».

«Οι αυτοσχεδιασμοί πρέπει να σταματήσουν στην πόλη. Πρέπει να γίνουν οι σωστές επιλογές και να υλοποιηθούν με τον σωστό τρόπο. Εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες αν αυτά μπορούν να γίνουν από την νυν Δημοτική Αρχή», καταλήγει η παράταξη της Τατιάνης Καλογιάννη.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ