Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:01
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αυγούστου 2015
Ήπειρος

Άρτιος και υλοποιήσιμος ο σχεδιασμός

Off

Την ευκαιρία να τα πει έξω από τα δόντια και με τη γλώσσα της αλήθειας για την ουτοπική και ανερμάτιστη πολιτική στάση της ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος, με αφορμή το νέο εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων, είχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος η Τατιάνα Καλογιάννη. 
Η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για θέματα αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος και υποδομών, στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, τοποθετήθηκε για τις παρεμβάσεις και απαιτήσεις του υπουργείου, που οδήγησαν σε ένα πλήρες αδιέξοδο τους φορείς της αυτοδιοίκησης που είχαν προχωρήσει το σχεδιασμό τους, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου. 
Το περίεργο βέβαια είναι πως στην παρέμβασή της η κα Καλογιάννη βρήκε και… συμπαράσταση στο πρόσωπο του Κ. Μπασιούκα από την «Ήπειρο Ανατροπής», που συντάχθηκε με πολλές από τις παρατηρήσεις της κας Καλογιάννη για τα έργα και τις ημέρες στο υπουργείο, του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού κ. Τσιρώνη.
Η κα Καλογιάννη επανέλαβε πως ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων, στην Ήπειρο είναι άρτιος και υλοποιήσιμος και χαρακτήρισε ουτοπικές τις προβλέψεις και απαιτήσεις του εθνικού σχεδίου που παρουσιάστηκε προ διμήνου από τον κ. Τσιρώνη.
«Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική πανελλαδικά Περιφέρεια που εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές, που τελικού κειμένου ΕΣΔΑ του κ. Τσιρώνη (Αν. Υπουργού για θέματα Περιβάλλοντος), το οποίο δεν έχει καμία νομική υπόσταση και περιλαμβάνει προαπαιτούμενα και προδιαγραφές ουτοπικές κατά την γνώμη μου», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως «έχουμε αγανακτήσει με αυτούς τους ανθρώπους και το ίδιο έχουν κάνει και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο κ. Φλαμπουράρης, η κα Γεροβασίλη. Τι άλλο να πούμε; Ότι η Γενική Γραμματέας του υπουργείου κοιμάται στα χαμομήλια; Ο κ. Τσιρώνης είναι εκτεθειμένος σε πάρα πολλά θέματα και απορώ ειλικρινά πώς τον ανέχεστε κι εσείς», είπε απευθυνόμενη στον κ. Μπασιούκα, η κα Καλογιάννη.

Χρήματα στην Επιτροπή 
του ΠΕΑΚΙ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος ακόμη,  
Εγκρίθηκε η τροποποίηση προηγούμενης απόφασης για την υλοποίηση της μελέτης που αναφέρεται στην ολοκλήρωση των εργασιών της αίθουσας βαρέων αθλημάτων, με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ.
Ακόμη, εγκρίθηκαν τα αιτήματα της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για την έκτακτη χρηματοδότηση για την εκτέλεση έργων στο Κολυμβητήριο Ιωαννίνων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου