Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 03:49
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαρτίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Ανησυχία για την αναδιάταξη δομών Υγείας

Off

«Η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία, όμως από την αρχή του 2022 μέχρι και σήμερα, 1,3 εκατομμύρια συμπολιτών μας νόσησαν και 5.575 έχασαν τη ζωή τους» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον υπουργό Υγείας.

Η βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποδιοργάνωση του ΕΣΥ, εξουθένωση του προσωπικού και ντροπιαστικές επιδημιολογικές επιδόσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αποκόμισε κανένα συμπέρασμα από την υγειονομική κρίση, αντίθετα προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας».

Αναφορικά με το σχέδιο Πλεύρη-Γκάγκα για τα νοσοκομεία, το οποίο έλαβε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο που θα αλλάξει δραματικά το ΕΣΥ». Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση δεν κρύβει τη διάθεσή της να συρρικνώσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην πρόθεση της ΝΔ να ξαναβάλει τους εργολάβους στα νοσοκομεία, παρότι και το κόστος για το Δημόσιο είναι μεγαλύτερο και 8.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση θα οδηγηθούν στην ανεργία. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μονιμοποίηση και μοριοδότηση των συμβασιούχων που απέκτησαν σημαντική προϋπηρεσία, ώστε να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα.

Επιπλέον, η βουλευτής κάλεσε τον υπουργό Υγείας να δώσει απαντήσεις σχετικά με την αναδιάταξη των δομών υγείας. Όπως ανέφερε, «μαθαίνουμε πληροφορίες από διαρροές στον τύπο, μαθαίνουμε για μυστικά δείπνα της πολιτικής ηγεσίας με τους κατά τόπους βουλευτές. Σχεδιάζετε συμπτύξεις και συγχωνεύσεις; Έχει ανοίξει τέτοια συζήτηση και για τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων;».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου