Χωρίς κατηγορία

Κέντρο πολλαπλών χρήσεων το νέο Κλειστό

Off

Ένα ακόμη βήμα ενημέρωσης προς την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις, αλλά και τις αποφάσεις που φαίνεται πως έχει λάβει για τη χωροθέτηση και τη λειτουργία του Κλειστού Ξιφασκίας, έκανε η περιφερειακή αρχή, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μία συνεδρίαση και συζήτηση αντίστοιχα που προκλήθηκε μετά από επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον επικεφαλής της Γ. Πρέντζα να επισημαίνει, αλλά και να ζητά απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η τοπική κοινωνία, οι σύλλογοι και τα ερασιτεχνικά σωματεία θα ωφεληθούν από τη λειτουργία του Κλειστού στον χώρο που έχει προεπιλεγεί. Επίσης, ζήτησε ενημέρωση για τις μελέτες και αδειοδοτήσεις που θα πρέπει να εκδοθούν πριν ξεκινήσει η επανασυναρμολόγηση του Κλειστού.

Από την απάντηση του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία ή καλύτερα κάποιες διευκρινίσεις αφού επ’ αυτών υπήρξαν τοποθετήσεις και στο πρόσφατο παρελθόν.

Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι το οικόπεδο που έχει επιλεγεί δεν είναι μεταξύ των 1.000 στρεμμάτων που έχουν παραχωρηθεί από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά εφάπτεται σε αυτό και η δεύτερη πως πρόθεση της περιφέρειας Ηπείρου, είναι να λειτουργήσει η εγκατάσταση ως ένα κέντρο πολλαπλών χρήσεων και όχι μόνο ως χώρος φιλοξενίας αθλητικών διοργανώσεων.

Χρησιμοποίησε μάλιστα το αντίστοιχο παράδειγμα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, όπου εκτός των αγώνων μπάσκετ και στίβου, φιλοξενούνται πολιτιστικές, εμπορικές, ακόμη και πολιτικές εκδηλώσεις.

Από αυτές μάλιστα όπως ανέφερε, θα προκύπτουν και έσοδα για το Κλειστό, που θα κατευθύνονται στο Περιφερειακό Ταμείο της περιφέρειας Ηπείρου.

Διευκρίνισε επίσης, ότι στο Αγρόκτημα Κατσικά δε γίνεται καμία συναρμολόγηση, αλλά μεταφορά και αποθήκευση προς φύλαξη των τμημάτων που μεταφέρονται από το Ελληνικό.

Επανέλαβε ακόμη, ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος αθλητικών και τουριστικών δραστηριοτήτων και πως θα εκδοθεί το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει.

«Όλες οι μελέτες θα έρθουν προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο ή στα επιτροπές της περιφέρειας. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τίποτε στην περιοχή, ούτε φυσικά το οικόπεδο είναι δίπλα στη λίμνη, αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ενημέρωσε το περιφερειακό συμβούλιο για την υλοποίηση διαφόρων δράσεων που γίνονται ήδη ή πρόκειται να εκτελεστούν στο Αγρόκτημα Κατσικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ