Επικαιρότητα

10 συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ηγουμενίτσα

Off

Στην εξάρθρωση μίας εγκληματικής οργάνωσης τοπικού χαρακτήρα και αντίστοιχης δράσης, προχώρησε μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Η οργάνωση αυτή, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης, στην πόλη της Ηγουμενίτσας και την ευρύτερη περιοχή, έχοντας αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο, εξασφαλίζοντας εχεμύθεια και ασφάλεια στην οργάνωση. Συνολικά συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων ημεδαποί οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, καθώς και ένας αλλοδαπός. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, στη ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται 40 άτομα, που ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση για δική τους χρήση.

Η επιχείρηση και οι συλλήψεις

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε το πρωί της Πέμπτης ταυτόχρονα στην Ηγουμενίτσα και στην Αθήνα, και σε αυτές συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και ο ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος με το όνομα «Lussy».

Αναφορικά με τη δομή και τον τρόπο δράσης της, προέκυψε, ύστερα από ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, επιτήρηση χώρων και ατόμων και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, διαπιστώθηκε, ότι αρχηγικό της μέλος ήταν ένας από τους συλληφθέντες ημεδαπούς, ο οποίος συντόνιζε τη δράση της οργάνωσης και κατένειμε τους ρόλους στα μέλη της, καθορίζοντας παράλληλα την τιμή πώλησης των ναρκωτικών ανάλογα με την ποιότητά τους.

Ρόλο υπαρχηγού είχε άλλος συλληφθείς ημεδαπός, ο οποίος συνεπικουρούσε τον αρχηγό στη διεύθυνση της οργάνωσης, έχοντας υπό τον άμεσο έλεγχό του κάποια από τα μέλη της.  Τα μέλη της οργάνωσης  χρησιμοποιούσαν κατά τις επικοινωνίες μεταξύ τους και με τους χρήστες κωδικοποιημένες φράσεις και ορολογία, ενώ προτιμούσαν να συνομιλούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον (112) αγοραπωλησίες που έλαβαν χώρα μόνο κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ, αν και ο ακριβής χρόνος έναρξης δράσης της οργάνωσης δεν εξακριβώθηκε επακριβώς, εκτιμάται ότι το κέρδος της κατά τα τελευταία δύο έτη υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Κατασχέσεις

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τις συλλήψεις των μελών της οργάνωσης, κατασχέθηκαν:

1.175,19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,  -3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

-13 κινητά τηλέφωνα,

γεμιστήρας πολεμικού όπλου και φυσίγγιο,

-4 φωτοβολίδες,

-3 ζυγαριές ακριβείας,

συσκευασίες, βάζα και τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και

τετράδιο σημειώσεων με ονόματα «πελατών» και χρηματικά ποσά από αγοραπωλησίες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου